Львівські «Карпати» зіграли внічию з 11-ю командою Болгарії (відео)

09:56 8 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Xsport.ua

Головний тренер «зелено-білих» Ігор Йовічевіч прокоментував цю зустріч так: «Ми провели матч, який дав нам інформацію для роздумів».


Відео: Карпати Львів

Інформаційний центр ФК «Карпати» розповів про учорашній матч львів'ян таке:

07.07.2014, 19:00. Гочко Погор’є, Словенія. Сонячно. +30°С

Арбітр – Марко Лацковіч (Словенія).

«КАРПАТИ» 1-й тайм: Мисак – Габовда, Новотрясов, Пластун, Костевич – Кополовець, Мартинюк, Страшкевич, Васін – Бохашвілі, Пучковський.

«КАРПАТИ» 2-й тайм: Мозіль – Мірошніченко, Новотрясов (Гітченко, 60), Пластун (Балажіц, 60), Лобай – Бартуловіч, Страшкевич (Худоб’як, 60), Мартинюк (Чачуа, 60), Голодюк – Васін (Сергійчук, 60), Бохашвілі (Ксьонз, 60).

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

«СЛАВІЯ»: Петков, Велков, Рістевскі, Стоянов, Генчев, Георгієв, Фернандо да Сілва, Манзоро, Фонсека, Платіні, Пашов.

Головний тренер – Мілан Радуканов.

Другий словенський спаринг «зелено-білі» провели на тренувальних полях, де займаються щоранку. Суперник виявився доволі міцним і кусючим, хоча не настільки класним як попередній опонент «Карпат» – загребське «Динамо». 11-а команда Болгарії перевіряла доволі велику кількість новачків із Бразилії та Португалії, відповідно, кожен з них намагався грати на повну силу. Те саме можна і про карпатівців сказати, от тільки грали «леви» на фоні дуже серйозних навантажень. Доклавши до цього нову ігрову схему та не меншу кількість нових футболістів, можна вибачити львівській команді невелику кількість небезпечних моментів та сухий рахунок. 

Як і в попередніх матчах, Ігор Йовічевіч дав можливість проявити себе практично усім виконавцям, за винятком Олександра Ільющенкова, Ігоря Поручинського та Муртаза Даушвілі. Останній, нагадаємо, продовжує працювати за індивідуальним графіком. Натомість до основної групи повернувся Володимир Костевич, який одразу ж зайняв звичне для себе місце зліва в обороні. Окрім нього на полі вистачало й інших молодих виконавців – зі старту вийшли Страшкевич, Пучковський, Новотрясов і Бохашвілі. 

Помітно було, що першому таймі, зокрема, команда працювала не на результат, а на удосконалення низки тактичних моментів. Наприклад, кілька разів в атаку підключалися центральні захисники, а відтягнутий нападник «сідав» аж на свою половину поля, звідки розпочинав атаки. Таких прикладів можна навести ще чимало, і, можливо, саме через це «Карпати» створили дуже мало гольових моментів. До перерви можна згадати хіба два сильні й точні удари від Михайла Кополовця, а також добивання від Тараса Пучковського. Кілька разів воротам болгарів загрожував Денис Васін, але результату це не принесло.

Трохи згодом, коли у другому таймі на поле вийшли більш досвідчені виконавці – Бартуловіч, Ксьонз, Голодюк і Худоб’як гра команди змінювалася, ставала швидшою. Значно потужніше запрацював центр поля, стало більше якіснішого пресингу та агресії. То Бартуловіч поцілив у «дев’ятку» зі штрафного, то Ксьонз з Голодюком розіграли швидку стінку, то Худоб’як швидко і несподівано віддав точну передачу. Можливо, якби у цих гравців було трохи більше часу, то свій гол вони таки забили б, але часу забракло, суддя зафіксував нульову нічию. 

У вівторок команда зможе нарешті перепочити від виснажливих тренувань – Ігор Йовічевіч дав гравцям вихідний. Але з середи знову починається серйозна робота, а також очікування до чергового спарингу, проти «Марібора», який обіцяє бути дуже цікавим.

Після матчу проти болгарської «Славії», головний тренер «Карпат» Ігор Йовічевіч традиційно проаналізував дії своїх підопічних:

«Ми провели матч, який дав нас інформацію для роздумів. Ми побачили наскільки швидко гравці сприймають ідеї, що їх ми втілюємо на тренуваннях. Звичайно, через серйозні навантаження були певні обмеження у техніко-тактичних діях, не було достатньої швидкості, коли ми володіли м’ячем. Зокрема, саме тому ми бачили більше передач поперек і назад, аніж в глибину і вперед. Це нервує гравців, але коли є втома, вже підсвідомо працюєш на безпеку, не ризикуєш, оскільки так витрачається більше енергії. З іншого боку ми побачили, як в другому таймі було досить багато епізодів, коли ми одразу ж забирали м’яча після втрат. Це мене тішить, але і над цим компонентом доведеться ще багато попрацювати. Ми працюємо над контролем м’яча, а це важче ніж просто грати вперед». 

«Наші захисники, зокрема й центральні, підключалися до атаки. Можливо, ще трохи зарано очікувати на ідеальну координацію, коли один захисник йде вперед, а другий вузько грає в центрі й підстраховує партнерів. Це все наші тактичні націленості, які стануть важливим фактором успіху в новому сезоні.Нам потрібно вмикати логіку. Гравці можуть це зробити, але зараз треба зіграти простіше, бо втома не дозволяє грати складно. Після 16 днів роботи у карпатівців є серйозна втома в ногах. З часом ми будемо покращувати фізичний стан, давати менші навантаження, зменшувати тривалість тренувань». 

«Звичайно, мене бентежить те, що вже у другому матчі поспіль ми не забиваємо. Пригадую, що коли працював з дублерами та юніорами, була така ж проблема. Але можу запевнити, що автоматизм прийде, не все зразу. Тут, в Словенії, триває етап перебудови команди. Ми працюємо і не опускаємо рук».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів