Львівські «Карпати» зазнали 15-ї поразки в сезоні

19:05 21 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.com

«Чорноморець» переміг у матчі 30-го туру чемпіонату України серед команд прем’єр-ліги «Карпати» завдяки голам Арні Вільх'яльмссона, Василя Павлова та Дмитра Рижука.

Перший тайм виявився досить нудним для рядового вболівальника – особливо його перша половина. Про що взагалі можна говорити, якщо за 22 хвилини відбувся всього один удар по воротах?

Щоправда, він же виявився гольовим, а провели його господарі. На 9-й Голіков виконав подачу з правого флангу на дальню стійку, а Вільх'яльмссон у кількох метрах від воріт спочатку прийняв м'яч, а потім відправив його у дев'ятку – 1:0. Другий удар відбувся на 23-й хвилині й також належав одеситам, однак пройшов з дистанції й по центру – Кучинський легко впорався з ним.

«Карпати» ожили на 25-й, коли Ді Франко змістився до лінії напівкола перед штрафним та потужно вистрілив у правий нижній кут, але м'яч просвистів у сантиметрах від стійки. Це був найгостріший епізод у виконанні «левів» у першому таймі, адже далі можна згадати хіба що два дальні удари Мякушка на 32-й та 33-й хвилинах – перший відправився точно в руки Літовченку, а другий взагалі полетів у молоко. Був також непоганий простріл від Сергія, однак Мендес дещо не встиг на нього.

«Чорноморець» же перед самим свистком на перерву ледь не подвоїв свою перевагу. Коваль зачепився за передачу від Літовченка, вийшов до штрафного та пробив у дальній кут – повз ворота!

Другий тайм розпочався у тому ж ключі, що й перший. Єдиний удар за стартові 22 хвилини даної половини гри завдав Гуцуляк, який на 59-й пробив метрів з 20-ти – втім, м'яч у нього зрізався. Перед цим був удар у Онгли, який заблокували, а також падіння Ковтуна у штрафному в боротьбі з Трубочкіним, однак арбітр Віталій Романов свистів порушення тільки в особливих випадках. «Чорноморець» не міг похизуватись і такими моментами, запоровши лічені контратаки неточними передачами.

На останні 20 хвилин львів'яни почали діяти активніше. Ще на 68-й хвилині Ковтуну дали пробити з дистанції, але м'яч після його удару пролетів у метрі від лівого кута. На 72-й подачу легенько замкнув Гуцуляк – Літовченко знову був на місці.

Зрештою, на 73-й все завершилось пенальті після того, як Бабенко підіграв собі рукою у власному штрафному. М'яч відскочив від стегна, але рука була задалеко; Мякушко підійшов до «точки» та пробив з рикошетом від стійки – 1:1!

У наступній же атаці «Чорноморець» відновив свою перевагу в рахунку. Аржанов скинув високу подачу на лівий край штрафного під удар Танчику. Той потужно пробив, а Павлов, який вийшов на заміну чотири хвилини тому, підправив м'яч у протихід Кучинському – 2:1!

«Карпати», однак, могли відігратися після стандарту на 81-й хвилині. Спочатку Мякушко потужно пробив у правий кут, змусивши Літовченка парирувати, а потім Ковтун замкнув навіс з кутового – Бабенко виніс м'яч з лінії воріт. Цим він реабілітувався за пенальті, а на 83-й Руслан став героєм «моряків». Команда заробила штрафний, Бабенко виконав подачу, а Рижук без особливого спротиву його замкнув у ближню дев'ятку – 3:1.

Після цього «Чорноморець» легко довів матч до заслуженої перемоги. Одесити набрали 25 очок та як мінімум на дві години покинули останню сходинку, обійшовши «Арсенал-Київ» завдяки кращій різниці м'ячів.

«Карпати» з 29 заліковими балами залишились десятими, відстаючи від Олімпіка на два пункти. Втім, у донеччан є прекрасний шанс відірватися від львів'ян ще далі.

Усе це розповіли у вівторок, 21 травня, на «Телеканалі новин «24». Натомість на сайті «Карпат» опублікували статистику матчу:

«Чорноморець» – «Карпати» – 3:1

30-й тур. 21 травня, 17:00. Одеса, стадіон «Чорноморець». Сонячно. +22°

Арбітр – Віталій Романов (Дніпро).

«Чорноморець»: Літовченко, Голіков, Гошкодеря, Трубочкін, Хамелюк, Бабенко, Рижук, Танчик, Аржанов (Чорній, 89), Коваль (Павлов, 71), Вільхамссон (Семенів, 87).

Запасні: Кожухар, Велєв, Остапенко, Морозенко.

Головний тренер – Ангел Червенков.

«Карпати»: Кучинський, Мірошніченко, Ковтун, Мегреміч, Бусько, Кльоц, Онгла, Ді Франко (Толочко, 86), Мякушко, Мендес (Гуцуляк, 49), Дебелко.

Запасні: Пеньков, Федецький, Слива, Нестеров, Лях.

Головний тренер – Фабрі Гонсалес.

Голи: Вільхамссон, 9, Павлов, 75, Рижук, 83 – Мякушко, 74 (пенальті).

Попередження: Павлов, 79 – Ковтун, 3.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів