Львівські «Карпати» розпочали свій новий сезон перемогою (+відео)

09:00 24 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: sportanalytic.com

Наперекір усім прогнозам та злим язикам «зелено-білі»» спромоглися на більш ніж переконливу звитягу.

У прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати» повідомили про суботній матч таке:

«Сталь» (Кам’янське) – «Карпати» (Львів) – 0:3

1-й тур. 23.07.2016, 17:00. «Метеор», Дніпро. Сонячно. +22°С

Арбітр – Іван Бондар (Київ).

Асистенти арбітра: Денис Шудрік (Сімферополь), Анатолій Дудчик (Чернігів). 

Четвертий арбітр – Олександр Головков (Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Директор матчу ФФУ – Віктор Маслов (Дніпро).

Спостерігач арбітражу – Ігор Покидько (Полтава).

«Сталь»: Паньків, Пашаєв, Іщенко, Кравченко (Стаменковіч, 83), Воронін, Карасюк, Каленчук, Г. Малакян (Деул, 50), Е. Малакян (Мисик, 56), Васін, Комваліус.

Запасні: Бандура, Данієлян, Павлюк, Дебелко.

Головний тренер – Ерік ван дер Меер.

«Карпати»: Підківка, Ксьонз, Лобай, Нестеров, Кравець, Новотрясов, Чачуа, Худоб’як (Маркович, 80), Костевич, Грисьо (Мірошніченко, 57), Ґ. Лещук (Саламаха, 83).

Запасні: Мозіль, Вербний, Савошко, Кльоц.

В.о. головного тренера – Сергій Зайцев.

Голи: Чачуа, 41, Ґ. Лещук, 43, 61.

Попередження: Карасюк, 29, Пашаєв, 57, Воронін, 75, Деул, 84 – Новотрясов, 8, Кравець, 26, Чачуа, 74.

Оновлений склад, несподівані розташування і зарядженість з перших секунд – саме такими побачили уболівальники львівські «Карпати» у першому матчі 26-го чемпіонату України. Ліга Парі-Матч стартувала у п’ятницю, тож «леви» та кам’янська «Сталь» відкривали другий матч у першому турі. Але якщо погода у Дніпрі була дуже навіть футбольною, то поле на «Метеорі» бажало кращого. Буквально вигоріла трава обіцяла створили для обох команд чимало несподіванок. 

Підопічні Сергія Зайцева з перших же хвилин кинулися у солідний пресинг, накриваючи суперника. Звичайно, у нового тренерського штабу не було достатньо часу для того, щоб команда усе робила як по нотах, але прогрес у діях футболістів більш ніж помітний. Зокрема, Максим Грисьо, який дебютував у вищому дивізіоні, не міг не тішити око. Попри негеркулесові габарити, він активно йшов у боротьбу і не рідко виходив з неї переможцем. Гармонійно у центр поля вписався Артур Новотрясов, Ксьонз з Кравцем розганяли флангові атаки, Лещук постійно тримав в тонусі оборону, а Підківка впевнено читав гру під час виходів. 

Трохи лячно було за новий центр оборони, де більш досвідчений Нестеров діяв у парі з молодим Лобаєм. Кілька разів сталевари ледь не скористалися незіграністю, але пощастило... Ближче до середини тайму «Карпати» намацали гру у контратаках і вони почали «левам» вдаватися. Так, після однієї з флангових передач, гості зрозуміли, що оборона «Сталі» теж не ідеальна, чим можна скористатися. Ту передачу у падінні замикав Чачуа, але влучив у штангу. Власне, пробивав він вже в падінні, тому претензій хавбеку ніхто не висловлював. Більше того, Чачуа таки свого добився. Розігравши штрафний у центрі, м’яч потрапив до Костевича, який скинув круглого паралельно до лінії карної зони. Прекрасно в цій ситуації зіграв Лещук, який прибрав захисника, не доторкнувшись до м’яча. А от Чачуа нічого не залишалося, як просто пробити метрів з 22-х. Цей удар став несподіванкою для Паньківа – досвідчений кіпер нічим зарадити не зміг – 0:1!

Здавалось би, що «Сталь» кинеться відіграватися, адже до перерви залишалося кілька хвилин. Однак, вийшло усе навпаки. Через дві хвилини фанати «Карпат» знову святкували разом з командою. Знову пройшла передача від Костевича з флангу, Лещук уникнув офсайду і спокійно пробив головою повз Паньківа – 0:2! 

З таким рахунком команди пішли на перерву, а щойно почався другий тайм, як «зелено-білі» мали забивати третій. Лещук здорово віддав передачу на Грися, який оббіг усю оборону «Сталі», але чи то він сам не повірив у своє щастя, чи просто перехвилювався, удар у Максима не вийшов. Зрештою, як для дебюту, він провів дуже хороший матч. 

І все ж третій гол «Карпати» забили. Худоб’як в один дотик перекинув оборонців, Густаво вийшов на ворота і холоднокровно пробив повз Паньківа – 0:3! Фанати божеволіли і щипали один одного. Це був не сон. 

«Сталь» на полі розчинилася – підопічні голландського спеціаліста ван дер Меера абсолютно нічого не могли зробити біля воріт Підківки. Оборона «Карпат» діяла грамотно та спокійно, до того ж активні у першому таймі фланги «Сталі» перестали працювати. 

Тож наперекір усім прогнозам та злим язикам «Карпати» здобули більш ніж переконливу перемогу на виїзді і тепер чекають на заповнену «Арену Львів» на матчі проти чемпіона України та володаря Суперкубка київського «Динамо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів