Львівські «Карпати» прийматимуть луганську «Зорю»

10:40 18 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: unian.net

У неділю, 18 лютого, о 14:00 на стадіоні «Україна» у Львові розпочнеться матч 20-го туру чемпіонату країни з футболу серед команд прем’єр-ліги.

Про це повідомили в інформаційному центрі Львівського футбольного клубу «Карпати», де також розповіли:
«У неділю, 18 лютого, «Карпати» проведуть свій перший офіційний матч у 2018-му році. Суперником львів’ян буде луганська «Зоря», яка на даний момент займає четверту сходинку в турнірній таблиці прем’єр-ліги. Зустріч першого кола на запорізькій «Славутич-Арені» завершилася нульовою нічиєю.

Команда Юрія Вернидуба прибула до Львова безпосередньо з турецьких зборів. Підготовка луганців під час зимового міжсезоння складалася з двох етапів.

15 січня «Зоря» вирушила до Туреччини, де впродовж двох тижнів готувалася до заключної частини сезону. «Коти» провели шість спарингів, за результатами яких простежується абсолютна рівність.

Двічі луганці виграли (в узбецького АГМК і тбіліського «Динамо» по 3:0). Стільки ж матчів звели внічию (1:1 із загребським «Динамо» і 2:2 з польською «Аркою») і ще двічі поступилися (1:3 «Леху» Володимира Костевича і 1:2 «Спартаку» з Трнави).

На другому етапі підготовки «Зоря» зіграла три спаринги. Спочатку розтрощила боснійський «Железнічар» (5:0), а потім розійшлася миром з сербським «Вождовацем» (0:0) і узбецьким АГМК (1:1).

Луганці активно провели трансферний період і поповнили склад кількома новачками. В офіційну заявку УПЛ потрапили п’ятеро новобранців – бразильський воротар Луїс Феліпе, вихованець дортмундської «Боруссії» німець з марокканським корінням Мохамед Ель Буаззаті, француз із досвідом виступів у «Манчестер Сіті» Давід Фаупала, а також українці Дмитро Литвин (виступав донедавна у Португалії) та Олександр Тимчик (екс-гравець «Сталі»).

«Зоря» теж офіційно оголосила про підписання камерунського опорника Гаеля Ондуа. Однак через проблеми з документами він повністю пропустив зимову підготовку команди до чемпіонату.
Вихід «Карпат» з відпустки відбувся відразу після різдвяних свят. Команда впродовж двох тижнів проходила перший етап підготовки на базі у Брюховичах.

За кілька днів до старту тренувального процесу львів’яни поповнили тренерський штаб фахівцем з фізичної підготовки Павлом Сіренком. Наприкінці січня «леви» вирушили до Туреччини, де провели тритижневий збір, у рамках якого провели сім спарингів.

Стартували «зелено-білі» з перемоги над азербайджанською «Кешлею» з рахунком 2:1. Далі були синхронні поразки 1:2 від польської «Ягеллонії» та болгарського «Септемврі».

Згодом львів’яни не виявили сильнішого у двобої зі сербською «Младостю» Івана Мілошевіча (який, щоправда, участі у поєдинку не брав) – 1:1. Далі була впевнена перемога над вірменським «Шираком» (3:0), поразка угорському «Дебрецену» (1:4) і звитяга у матчі з грузинським «Самгуралі» (2:0). У п’ятницю ввечері «Карпати» повернулися до Львова.

Команда Олега Бойчишина взимку здійснила кілька трансферів. Першим новачком «левів» став грузинський оборонець Ніка Сандохадзе.

Згодом до команди приєдналися молоді колумбійці Маурісіо Кортес та Джонатан Бедойя. Також повернувся з оренди клубний вихованець Назар Вербний, який першу половину сезону провів у першоліговому винниківському «Русі»

Залишили Львів Ґуідо Кортеджано, Фернандо Тіссоне, Олександр Осман, Павло Ксьонз, Ігор Худоб’як, Федеріко Перрейра, Маріо Аркес, Редван Мемешев та Олександр Гладкий. Роман Дебелко та Юрій Ткачук на правах оренди перейшли до естонської «Левадії».

Недільний матч пропустить карпатівець Хорхе Карраскаль через дискваліфікацію. «Зорі», очевидно, не зможуть допомогти Василь Прийма та Євген Опанасенко, які відновлюються від травм. Протистояння на стадіоні «Україна» розпочнеться о 14:00.

Прем'єр-ліга. Матч 20-го туру. «Карпати» (Львів) – «Зоря» (Луганськ). 18 лютого. Початок – 14:00. Львів. Стадіон «Україна»

Арбітр – Костянтин Труханов (Харків). Асистенти арбітра: Віктор Матяш (Донецьк), Володимир Висоцький (Запоріжжя). Четвертий арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса).

Делегат ФФУ – Сергій Задорожняк (Чернівці). Спостерігач арбітражу – Євген Геренда (Калуш, Івано-Франківська область).

Дискваліфікація: Хорхе Карраскаль («Карпати»).

Орієнтовні стартові склади команд (версія Інформаційного центру ФК «Карпати»):

«Карпати»: Підківка, Нестеров, Лобай, Федецький, Гуцуляк, Кльоц, Чачуа, Ді Франко, Мякушко, Швед, Акулінін.

«Зоря»: Лунін, Чеберко, Ель Буаззаті, Сваток, Тимчик, Андрієвський, Харатін, Луньов, Караваєв, Іурі, Фаупала.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів