Львівські «Карпати» пригрозили в ультиматумі виходом з чемпіонату України

19:14 12 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

Футбольний клуб попередив – якщо не зареєструють до вечора 13 березня його нових гравців, то він може відмовитися від участі у вітчизняній першості.

Інформаційний центр ФК «Карпати» попередив у середу керівництво Федерації футболу України та Прем’єр-ліги: «У тому разі, якщо у термін до 18:00 13-го березня 2014 року Прем’єр-ліга не здійснить абсолютно законну реєстрацію нових футболістів та лікаря ФК «Карпати», з якими нашим клубом укладено контракти, що зареєстровані Прем’єр-лігою, ФК «Карпати» залишає за собою право розглянути питання доцільності участі у чемпіонаті України».

Натомість учора львівський клуб звернувся з до керівництва ФФУ та ПЛ з відкритим листом, текст якого наводемо повністю:

«Президенту Федерації Футболу України 

п. Конькову А.Д.

Копія: 

Президенту ОПФКУ «Прем’єр-ліга» 

п. Данілову В.Б.

Шановний Анатолію Дмитровичу!

Керівництво ТзОВ КПФ «Карпати» звертається до Вас з клопотанням про втручання у ситуацію, що склалася з реєстрацією футболістів команди «Карпати» наприкінці зимового реєстраційного періоду 2014 року для участі у професійних змаганнях за команди нашого клубу.

Адміністрація ОПФКУ «Прем’єр-ліга» відмовила нашому клубові у передачі необхідної інформації до Федерації Футболу України для виготовлення ряду футболістів «Паспортів футболіста» попри те, що уся необхідна для цього документація була вчасно та у повному обсязі надана до ОПФКУ «Прем’єр-ліга». Серед них – як декілька футболістів, з якими наш клуб підписав трудові контракти впродовж останніх місяців (громадянин Білорусі Леонід Ковель, громадяни України Артур Новотрясов, Ярослав Волошин та Ілля Михайловський), а також ціла група вихованців системи власного шкільництва (вихованці СДЮШОР «Карпати» Назар Вербний, Святослав Гірний, Віталій Данилів, Василь Кравець, Роман Лебедь, Остап Сас, Дмитро Саутін, Олег Стефанишин, Олег Стецьків, Іван Федина, Мар’ян Швед; вихованці Академії футболу «Карпати» Володимир Сениця, Олександр Олійник, Дмитро Присяжнюк), з якими ФК «Карпати» уклав або трудові контракти, або Договори на спортивну підготовку, і які вже раніше були зареєстровані.

Також ОПФКУ «Прем’єр-ліга» відмовилась видати картку учасника змагань лікареві молодіжного складу команди «Карпати» п.Оресту Байку. 

Відмова була пояснена несплатою ФК «Карпати» заявкових внесків до ОПФКУ «Прем’єр-ліга». Хочемо наголосити, що ФК «Карпати» неодноразово заявляв і цим ще раз підтверджує, що наш клуб визнає та не відмовляється здійснити усі необхідні оплати, і готовий здійснити їх одразу після здійснення незалежного аудиту фінансової діяльності ОПФКУ «Прем’єр-ліга». Згоду на проведення такого аудиту Президент ОПФКУ «Прем’єр-ліга» пан Данілов В.Б. дав у Вашій присутності та присутності усіх власників провідних українських клубів на зустрічі ще на початку листопада минулого року, але так і не дотримав свого слова, не допустивши до аудиту навіть фахівців, послуги яких був готовий оплатити наш клуб.

Просимо звернути Вашу увагу, що такими діями адміністрація ОПФКУ «Прем’єр-ліга» у першу чергу порушила не просто інтереси самих футболістів, а й один з базових принципів, на задоволення яких постійно звертають увагу ФІФА та УЄФА, а саме – право на працю згідно укладених ними контрактів, і, що особливо важливо, права ряду гравців на отримання ними збільшених розмірів заробітної плати чи додаткових виплат, котрі договірно обумовлені саме участю у офіційних матчах за команди клубу «Карпати».

Наголошуємо також на те, що серед футболістів, яким до сьогодні відмовлено у допуску змагань – чотири (!) постійні гравці та декілька кандидатів до збірної команди України хлопців 1997 р.н., які для зростання майстерності в інтересах також і ФФУ потребують ігрової практики на рівні команд U-19, а відмова видати картку учасника лікареві команди U-21 взагалі ставить під загрозу безпеку її участі у змаганнях.

Окремо хочемо звернути Вашу увагу, що дії адміністрації ОПФКУ «Прем’єр-ліга», які посилаються до п.4.14. Статті 8 Регламенту змагань, є незаконними, оскільки:

1. За своєю формою ця стаття є визначенням дисциплінарної санкції, котра накладається без окремого рішення органів. При цьому п.1 Статті 33 Регламенту змагань чітко вказує, що «до суб’єктів футболу застосовуються дисциплінарні санкції у відповідності до ... Дисциплінарних правил ФФУ...», а така санкція, як «недопуск до заявки», Дисциплінарними правилами не передбачена взагалі.

2. ФК «Карпати» не здійснює заявки команд, така заявка вже здійснена улітку 2013 року, і команди ФК «Карпати» беруть участь у змаганнях. Дія, яку здійснює ФК «Карпати», у відповідності до правової футбольної термінології є виключно «реєстрацією нових футболістів», яку ніхто і ніяким правовим чином для ФК «Карпати» на момент подачі документів до ОПФКУ «Прем’єр-ліга» не забороняв та не обмежував.

З огляду на вищенаведене, звертаємось до Вас з клопотанням вжити усіх належних заходів для відновлення законності, видачі «Паспортів футболіста» та допуску до участі у змаганнях вищеперерахованих футболістів та лікаря команди U-21 клубу «Карпати», стосовно яких нашим клубом було здійснено усі належні документальні дії вчасно та у повній відповідності до регламентних норм.

З повагою, 

Генеральний директор ТзОВ КПФ «Карпати» Дедишин І.М.

P.S. Станом на 11-го березня 2014 року з боку ФК «Карпати» були зроблені усі необхідні кроки для того, щоб поінформувати про ситуацію, що склалася, керівництво ФФУ і ПЛ. Свою позицію щодо подальших дій ФК «Карпати» оприлюднить на офіційному сайті клубу 12 березня до 12:00».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів