Львівські «Карпати» програли вшосте в сезоні

20:00 18 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.com

Господарі поля «перемогли» лише за кількістю попереджень…

«Карпати» – «Маріуполь» – 0:1 (0:1)

16-й тур. 18 листопада, Львів, стадіон «Україна». Похмуро. +2°С

Арбітр – Анатолій Абдула (Харків). Асистенти арбітра: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград). Четвертий арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький). Делегат ФФУ – Віктор Наскалов (Мукачево). Спостерігач арбітражу – Олександр Шамич (Київ).

«Карпати»: Підківка, Федецький, Сениця, Лобай, Гуцуляк, Ді Франко (Стасишин, 56), Тіссоне, Голодюк, Мякушко (Худоб’як, 77), Карраскаль (Акулінін, 84), Гладкий.
Запасні: Мисак, Лебеденко, Чачуа, Швед.
Головний тренер – Сергій Зайцев.

«Маріуполь»: Худжамов, Неплях, Яворський, Білий, Кирюханцев, Танковський, Мишньов, Болбат (Чурко, 63), Тотовицький (Вакуленко, 69), Кожанов (Борячук, 79), Фомін.
Запасні: Левченко, Кольцов, Тищенко, Насонов.
Головний тренер – Олександр Бабич.

Гол: Болбат, 19.

Попередження: Карраскаль, 40, Федецький, 58, Голодюк, 71, Тіссоне, 81, Стасишин, 82.

Згідно з рішенням КДК ФФУ матч між львів’янами та гостями з Маріуполя відбувався при порожніх трибунах. Погпри відсутність вболівальників на стадіоні, бажання «зелено-білих» взяти реванш за прикру поразку у першому колі аж ніяк не стала меншою. 

Ушкодження Андрія Нестерова змусило наставника «левів» звертатись за допомогою до молодіжної команди «Карпат». Відтак, у старті «зелено-білих» дебютував капітан «молодіжки» Володимир Сениця. 

Початок матчу був за львів’янами – Гуцуляк активно проривався по лівому флангу та пасом у штрафний майданчик намагався знайти партнера. Оборона маріупольців на початках діяла без помилок, тому всі намагання «зелено-білих» закінчувались стандартами. У гостей, відверто кажучи, старт поєдинку був більш пасивним. Не вдавалось команді Бабича проводити позиційні атаки, а стрімкі контрвипади вмить «зривали» Федецький та компанія.

Протестувавши у перші хвилини зустрічі обох воротарів, суперники навіть не думали скидати швидкостей. «Карпати» здорово контролювали м’яч та шукали вільні зони для точної передачі. Здавалось, що стартова активність господарів неодмінно повинна завершитись взяттям воріт. Однак така ситуація ніяк не вплинула на плани Болбата, який протягнув м’яча через центр поля та точним ударом відправив його у дальній кут воріт Підківки – 0:1. 

Після забитого голу карпатівці відразу ж хотіли відновити паритет: Ді Франко подавав у штрафний майданчик, та Худжамов зіграв на досвіді, зайнявши правильну позицію і зафіксувавши круглого в руках. Головним героєм наступного епізоду став Хорхе Карраскаль, якого завалили у карній зоні приазовців. Арбітр, не вагаючись, дістав жовту картку, але його рішення відверто здивувало як самих футболістів, так і тренерський штаб. Анатолій Абдула «нагородив» колумбійця покаранням за симуляцію та миттєво зняв усі питання про 11-метровий удар.

У дебюті другої 45-хвилинки «зелено-білі» знову перехопили ініціативу та створили класну нагоду аби зрівняти рахунок. Олександр Гладкий вийшов на побачення з кіпером маріупольців, обіграв Худжамова та пробив – Яворський вчасно постелився у підкаті та врятував свою команду. За кілька хвилин Сергій Зайцев вніс свої корективи у гру та випустив на поле ще одного дебютанта – захисника Назара Стасишина, який змінив Франціско Ді Франко. 

За мить львів’яни розіграли відмінну комбінацію, яку завершував Мякушко. Сергій сильним ударом пробивав по воротах, але Худжамов знову продемонстрував свій клас. «Карпати» всіма силами кинулись на половину поля суперника, але захист «Маріуполя» був непохитним. Тож взяти реванш не вдалось – «зелено-білі» вдома при порожніх трибунах мінімально поступились приазовцям 0:1.

Усе це розповіли в інформаційному центрі ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів