Львівські «Карпати» перемогли збірну Туркменістану

15:52 3 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

Причому звитягою завершився вже п’ятий поспіль спаринг наших футболістів на турецьких зборах.

Прес-служба футбольного клубу «Карпати» (Львів) повідомляє сьогодні, 3 лютого:

«Останній день «Карпат» на зборах присвятили одразу двом спарингам. Перед обідом «зелено-білі» провели товариську гру проти збірної Туркменістану, причому, на відміну від попередніх ігор, більшості гравцям довелося провести на полі усі 90 хвилин.

Суперник «Карпат» навіть попри те, що зірок з футбольного неба не хапав, виявився непростим опонентом, чіпким та непоступливим. Туркмени нерідко грали жорстко, оскільки рівень їхньої індивідуальної підготовки не дозволяв завжди вести боротьбу з «левами» у чесній боротьбі.

Відповідно, у кількох випадках клубним лікарям доводилося вибігати на поле і надавати допомогу гравцям «Карпат». Усе ж гра для «зелено-білих» складалася дуже непросто, особливо у першому таймі. 

Граючи на фоні втоми після виснажливих двох тижнів роботи, «Карпатам» не завжди вдавалося розвинути свої атаки у потрібному руслі. Кілька моментів все ж створити вдалося, зокрема активним Васіну, Гладкому та Льопі, але й в туркменів гольові епізоди були не гірші.

Двічі у гру вступав Роман Мисак, який ефектно рятував ворота «Карпат» від неприємностей. Навіть попри візуальну територіальну перевагу, «леви» не змогли забити до перерви, а вже після неї справи покращилися. 

На початку другої половини матчу Гладкий відгукнувся на передачу від партнерів, прикрив м’яча корпусом і у властивій манері почав продиратися до воріт. Коли він вже увірвався до карної зони, то оборонцям Туркменістану не залишалося нічого іншого, як відверто збивати нападника, навіть ціною вилучення.

До «точки» підійшов Валерій Федорчук і дуже холоднокровно переграв свого опонента у воротах. Так рахунок став 1:0, але ситуація на полі кардинально не змінилася. 

Туркмени намагалися атакувати, але біля воріт Романа Підківки, який замінив Мисака, все ще нічого страшного не було. Усі дальні удари були неточними, а пара центральних захисників Гітченко – Новотрясов надійно перекривали зони. 

Коли до фінального свистка залишалося не більше десяти хвилин, карпатівці забили вдруге. Олександр Гладкий скористався метушнею в карній зоні туркменів, обіграв одного суперника і сильно пробив у ближній кут воріт. Для воротаря такий розвиток подій став несподіванкою, тож він встиг лише зачепити м’яча, але виручити команду не зміг. 

Здавалося, що «Карпати» переможуть 2:0, але так не сталося. За кілька хвилин до закінчення матчу, туркмени подали кутовий. Роман Підківка намагався зіграти на виході, але пролетів повз м’яча, що дозволило Джуманазарову спокійно пробити головою у порожні ворота. 

Тож у своєму п’ятому спарингу на турецьких зборах «Карпати» здобули п’яту перемогу і тепер готуються до завершального спарингу проти «Поханг Стілерз» з Південної Кореї».

Навела прес-служба футбольного клубу «Карпати» (Львів) і статичтику цього товариського поєдинку:

«03.02.2013, 11:30. Белек, Туреччина. Сонячно. +20°С

Арбітр – Павел Рачковскі (Польща).

«Карпат»: Мисак (Підківка, 46), Маркович, Гітченко, Новотрясов, Мартинюк (Дударенко, 64), Чачуа, Федорчук (Березовий, 59), Льопа, Васін, Завійський, Гладкий.

Головний тренер – Олександр Севідов.

Туркменістан: Горбунов, Хамраєв, Сапаров, Союнов, Італмазов, Хаджіахметов, Атаєв, Мухаров, Дурарєв, Мінгаєв, Ільясов.

Головний тренер – Курбан Мамедов.

Голи: Федорчук, 60 (пен.), Гладкий, 84 – Джуманазаров, 88.

Вилучення: Хамраєв, 49».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів