Львівські «Карпати» перемогли в товариському матчі «Словацко» (оновлено: відео)

16:34 3 лютого 2016 р.

Олег Голодюк

Олег Голодюк
Фото: 11na11.com

Оскільки команда перебуває під серйозними навантаженнями, очікувати яскравого і видовищного футболу не варто було.

У прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати» розповіли 2 лютого:

«Карпати» – «Словацко» (Чехія) – 2:1

2 лютого, 17:00. Кунду, Туреччина. Сонячно. +19°С

«Карпати» у першому таймі: Підківка, Костевич, Пластун, Гітченко, Сергійчук, Чачуа, Голодюк, Худоб’як, Богач, а також два гравці, які знаходяться на перегляді.

«Карпати» у другому таймі: Сілецький, Ксьонз, Гітченко, Новотрясов, Костевич, Кльоц, Даушвілі, Кожанов, Карноза, Пучковський, а також гравець на перегляді.

Головний тренер – Олег Лужний.

Голи «Карпат»: Голодюк, 11, Ксьонз, 73.

У другому поєдинку на турецьких зборах, за «Карпати» не змогло зіграти чимало виконавців. Роман Мисак і Василь Кравець трішки прихворіли, а Денис Мірошніченко, Вадим Страшкевич і Олексій Гуцуляк наразі працюють індивідуально. До того ж, команда перебуває під серйозними навантаженнями, тож очікувати яскравого і видовищного футболу не варто було. Попри це, без ефектних прийомів та красивих голів матч не обійшовся. 

Як і в попередньому матчі «Карпати» доволі швидко відкрили рахунок. Чехи отримали право на штрафний метрів з 22-ох. З ударом впоралася стінка, після чого пішла контратака від «левів». Затиснувши чехів у їхній карній зоні, завдати удару по воротах все ж не вдалося, однак суперник сам подарував м’яча Голодюку, який опинився в штрафному. Олег подарунком скористався сповна і спокійно відправив круглого у сітку. 

Якщо внизу карпатівці своїх суперників перегравали, то в повітрі було складніше, адже всі чехи мало під два метри зросту. Тим не менше, Ігор Пластун ледь не зрізав м’яча у сітку після передачі від Ігоря Худоб’яка. Круглий пролетів у сантиметрах над перекладиною. Невдовзі забити міг інший центральний захисник – Андрій Гітченко непогано приклався до круглого з дальної штанги, але у ворота не влучив.

Доволі нелогічним виглядав гол у відповідь. Олег Голодюк постелився в підкаті у штрафному і зачепив суперника, відповідно, суддя вказав на точку. Підківка напрямок польоту м’яча не вгадав тож рахунок зрівнявся. 

У перерві тренери практично повністю освіжили склад, якому довелося кілька хвилин звикати і до своїх партнерів і до суперників. Можливо тому «Словацко» на старті тайму виглядало активнішим. Попри це молодий воротар Іван Сілецький намертво потягнув м’яча після удару головою з ближньої дистанції!

Власне, це був останній момент чехів, бо в подальшому атакували лише «Карпати». Костевич класно обігрався з партнером, після чого виконав хорошу передачу під удар Карнозі. Артур міг би і відразу пробити, але спершу вирішив м’яча прийняти. Цією паузою скористалися оборонці суперника і загрозу ліквідували. 

А от втримати Павла Ксьонза не зміг увесь захист «Словацко». Креативний вінгер узяв на себе ініціативу, обіграв трьох суперників, продерся до штрафного і з лівої ноги «зарядив» у дальню дев’ятку! Якби на зборах давали призи за найкращий гол, Павло однозначно його б отримав. 

Після забитого м’яча «Карпати» продовжили володіти перевагою і тримати гру під контролем. Могли «зелено-білі» забити і третій гол, але після дальнього удару Костевича, м’яч на кілька сантиметрів розминувся з воротами. Тож 2:1 – впевнена перемога «Карпат».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів