Львівські «Карпати» перемогли в Сімферополі (відео)

16:39 20 квітня 2014 р.

Автор переможного гола Сергій Зеньов

Автор переможного гола Сергій Зеньов
Фото: ФК «Карпати»

За цим спостерігали в неділю на тамтешньому стадіоні «Локомотив» заледве декілька сотень уболівальників.


Відео: Віталий Павлов

Інформаційний центр ФК «Карпати» повідомляє сьогодні, 20 квітня, про цю зустріч так:

«Прем’єр-ліга. «ТАВРІЯ» – «КАРПАТИ» – 0:1 

26-й тур. 20.04.2014, 14:00. «Локомотив», Сімферополь.

Сонячно. +15°С

Арбітр – Олександр Іванов (Макіївка, Донецька обл.).

Асистенти арбітра: Сергій Приступа, Євген Петраков (обидва – Київ).

Додаткові асистенти: Олександр Головков (Луганська обл.), Сергій Скрипак (Київська обл.). 

Четвертий арбітр – Євген Данильченко (Луганськ).

Делегат ФФУ – Микола Курилко (Харків).

Спостерігач арбітражу – Віктор Парадніков (Київ).

«ТАВРІЯ»: Дамір, Нуно Пінто (Путраш, 75), Грнчаров, Любічіч, Матвієнко, Гомес, Павленко, Кошман (Приходной, 46), Сантрапинських, Гуменюк (Коробка, 46), Каядо.

Запасні: Сітало, Бурдужан, Причиненко, Даценко.

Головний тренер – Ніколай Костов.

«КАРПАТИ»: Підківка, Пашаєв, Пластун, Гітченко, Костевич, Голодюк (Габовда, 89), Даушвілі, Чачуа (Зеньов, 46), Бартуловіч, Федорчук, Бохашвілі (Мартинюк, 70).

Запасні: Ільющенков, Мірошніченко, Новотрясов, Страшкевич.

Головний тренер – Олександр Севідов.

Гол: Зеньов, 49.

Попередження: Любічіч, 43, Грнчаров, 88 – Пластун, 21, Костевич, 39, Бартуловіч, 54.

Вилучення: Федорчук, 88.

Порожній стадіон «Локомотив» у Сімферополі можна пояснити не лише плачевними результатами кримчан чи напруженою політичною ситуацією в регіоні. У неділю значна більшість українців, зокрема й кримчан, святкувала Великдень, відповідно, відвідинам стадіону перевагу не надала.

Тож на «Локомотиві» зібралося заледве кілька сотень уболівальників, над якими майоріли прапори «Таврії», Прем’єр-ліги, ФФУ, України та Росії. Триколор сусідньої держави – популярна річ в Криму. Його вішають і на державних установах і на балконах.

На деяких матчах умикають ще й російський гімн. «Карпати» було позбавлено честі слухати це музичне творіння. 

Щодо складів, то Олександр Севідов провів кілька змін, порівняно із матчем проти «Іллічівця». Замість Мірошніченка на правий фланг оборони знову повернувся Павло Пашаєв.

Трійку хавбеків склали Голодюк, який відсидів дискваліфікацію, а також Даушвілі та Чачуа. Амборосій, як і в матчі проти «Динамо» діяв найближче до центрального нападника – Євгена Бохашвілі. Фланги були віддані Бартуловічу та Федорчуку, а іменинник Зеньов залишився в запасі. 

Несподіванки були і в складі «Таврії». Ніколай Костов вирішив, що Назаренко та Калініченко більше допоможуть дублю, аніж основі.

Так воно й трапилося – саме Назаренко забив перший гол у ворота молодіжного складу «Карпат». Воротаря Погорілого не виявилося ані в заявці основи, ані в заявці дублю.

Перший тайм виявився не надто привабливим з футбольної точки зору. Більшість ігрового часу команди присвятили на те, щоб вибороти середину поля, але практично нікому з гравців не вдалося стати справжнім володарем середини.

Найчастіше в епіцентрі подій перебував Муртаз Даушвілі, який боровся за всі верхові м’ячі. А от гравця в атаці, який би боровся у повітрі в «Карпат» не було.

Все-таки, як би не критикували Гладкого, без Сашка в атаці дуже кепсько. Бохашвілі мав лише кілька напівмоментів, але скористатися з них не вдалося. 

У «Таврії» і того менше – ударів в рамку воріт Підківки не було, а з навісами та прострілами наш молодий воротар справлявся. Відчутно було, що атакам обох команд необхідні зміни.

У перерві так і сталося – замість Чачуа вийшов Зеньов, який зайняв фланг, а Федорчук перейшов у центр. І відраз ж «леви» почали створювати моменти.

Спершу Бартуловіч прострілив до лінії карного, звідки Федорчук сильно пробив низом – Кахріман вдало обрав позицію. Але на цьому випад «Карпат» не закінчився.

Пашаєв навісив на дальню штангу, де після помилки захисника Бартуловіч сильно пробив практично з нульового кута – лише сантиметри врятували кримчан від гола. Але тиск гостей таки приніс результат. 

Черговий навіс від Бартуловіча і Зеньов у красивому стрибку головою пробив без шансів для Кахрімана – 0:1 і прекрасний подарунок для іменника. Після забитого м’яча «Карпати» перейшли на гру від оборони, при цьому не забували проводити гострі випади.

Як правило, вони велися лівим флангом і зусиллями Бартуловіча переводилися до центру. Після однієї з таких передач непогано пробивав Голодюк, але у ворота не влучив.

Кращий шанс був в Коробки, але нападник «Таврії» не влучив у порожні ворота з кількох метрів, після помилки Підківки на виході. А це був єдиний і найкращий шанс кримчан до 75 хвилини. 

Гостроти атаці додав Ярослав Мартинюк, який дуже корисно діяв у відіграші та відборі, а ще заробив кілька перспективних стандартів. До слова, виконував їх вже не Бартуловіч, а Голодюк, натомість сам хорват мав кілька непоганих нагод аби забити з гри. Після діагональної передачі він увірвався до карної зони і пробивав у ближній кут, але Кахріман зміг цього м’яча витягнути. 

Не обійшлося у матчі і без перцю. Наприкінці гри Федорчука грубо збили на фланзі, але епізод на цьому не закінчився – Валерій, схоже, відмахнувся, що коштувало йому вилучення.

Тож вже у другому матчі поспіль «леви» були змушені грати у меншості. Та цього разу вилучення не завадило «левам» здобути украй важливу і важку перемогу».

Як повідомляв «Щоденний Львів», «зелені чоловічки» не пропустили до Криму вісьмох фанів «Карпат».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів