Львівські «Карпати» не зуміли пробитися до 1/8 фіналу Кубка України (відео, оновлено)

23:38 22 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gre4ka.info

«Зелено-білі» програли в Кіровограді місцевій «Зірці» з Першої ліги в матчі 1/16 фіналу в серії післяматчевих пенальті.

Львівська команда відкрила рахунок на 51-й хвилині зусиллями Чачуа. На 71-й хвилині кіровоградці зрівняли рахунок. У додатковий час голів забито не було. У серії пенальті влучнішими виявились господарі поля. Відтак, «Зірка» проходить у 1/8 фіналу. Суперника кіровоградці дізнаються на жеребкуванні.

Кубок України. 1/16 фіналу. «Зірка» – «Карпати» - 6:5 (1:1, 5:4 серія пенальті)

Голи: Чачуа, 51 – Загальський, 71

Про це повідомили сьогодні, 21 серпня, в інтернет-виданні «Футбол 24». Натомість у прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати» розповіли в суботу:

«Зірка» – «Карпати» – 1:1 (5:4 пен.)

1/16 фіналу. 22.08.2015, 16:00. «Зірка», Кіровоград. Сонячно. +25°С

Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород).  Асистенти арбітра: Анатолій Дудчик (Чернігів), Андрій Литвин (Київ).  Четвертий арбітр – Вадим Запрутняк (Ужгород). 

Директор матчу ФФУ – Віктор Безсмертний (Кіровоград). Спостерігач арбітражу – Євген Абросимов (Одеса).

«Зірка»: Поштаренко, Каваців, Мостовий, Лупашко, Допілка, Бацула, Б. Баранець (Щедрий, 59), Загальський (Локтіонов, 79), Г. Баранець, Акименко (Кучеренко, 103), Ковальов.

Запасні: Льопка, Деребчинський, Фатєєв, Керножицький.

В.о. головного тренера – Сергій Лавриненко.

«Карпати»: Підківка, Мірошніченко, Гітченко, Пластун, Костевич (Карноза, 87), Даушвілі, Голодюк, Ксьонз (Кравець, 112), Чачуа, Кожанов (Страшкевич, 27), Худоб’як.

Запасні: Мисак, Кльоц, Гуцуляк.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

Голи: Загальський, 70 (пен.) – Чачуа, 50.

Серія післяматчевих пенальті: Локтіонов, 1:0, Карноза, 1:1, Допілка, 2:1, Голодюк, 2:2, Кучеренко, 3:2, Худоб’як, 3:3, Каваців, 4:3, Кравець, 4:4, Локтіонов, 5:4, Даушвілі, 5:4 (воротар).

Попередження: Лупашко, 18, Б. Баранець, 54, Допілка, 56 – Мірошніченко, 69, Гітченко, 69».

Натомість на інформаційному порталі «Гречка – Новини Кіровограду» розповіли в суботу: 

«У матчі 1/16 фіналу Кубка України кіровоградська «Зірка» на домашньому полі сьогодні, 22 серпня, у серії післяматчевих пенальті вирвала перемогу в команди Прем'єр-ліги львівських «Карпат» і вийшла до наступного кола змагань. Зі стартових хвилин підопічні Сергія Лавриненка дали зрозуміти суперникам, що налаштовані на перемогу. 

Рахунок в дебюті зустрічі міг відкрити Олександр Акименко, однак м'яч після його удару прийняла стійка воріт львів'ян. В подальшому гості за рахунок класу більше володіли м'ячем, але до гольових моментів не доходило.

По-справжньому воротам Павла Поштаренка футболісти «Карпат» загрожувли на 32-й хвилині після виконання кутового, коли неймовірним сейвом наш воротар зберіг ворота недоторканними. До свистка на перерву кіпер кіровоградців ще одного разу не дозволив львів'янам скористатися помилкою своїх колег по команді, яких досвідчені суперники зловили на контратаці. Господарі відповіли змарнованим моментом у компенсовані хвилини першого тайму Олександра Акименка, який не зумів переграти воротаря зелено-білих Романа Підківку.

Друга половина кубкового матчу розпочалася для червоно-жовтих невдало. Максим Ковальов припустився помилки, дозволив пройти Ігорю Худоб'яку лівим флангом і віддати простріл у центр карної зони, де Поштаренко був безсилий врятувати «Зірку» - Амбросій Чачуа вивів львів'ян уперед 0:1.

Відігралися кіровоградці на 70-й хвилині завдяки призначеному у ворота гостей пенальті, який заробив Олександр Акименко. Реалізував його Ігор Загальський, чим здійняв на трибунах неймовірні овації – 1:1. До завершення основного часу рахунок не змінився.

У додаткові два тайми по 15-ть хвилин львів'яни зуміли ще раз забити «Зірці», але зробив це все той же Чачуа на 118-й хвилині з офсайду. Доля путівки у наступне коло вирішувалося у футбольній лотереї, в якій майстернішою була команда Сергія Лавриненка, перемігши дуель 11-метрових із рахунком 5:4.

Вихід до 1/8 фіналу Кубку України червоно-жовті заслужили по праву. На противагу вищим за класом «Карпатам», кіровоградці протиставили самовіддачу та величезне бажання. Матч вийшов яскравим, динамічним і захоплюючим та довів, що кіровоградський колектив цілком боєздатний і готовий на рівних протистояти командам з футбольної еліти України.

На поразку своєї команди львівські вболівальники «Карпат» – регіону, що впритул межує з Європейським союзом – відреагували так, що стало очевидним: навіть їм до Європи ой як далеко. Пошкоджена огорожа вздовж трибун, вирвані глядацькі крісла, попалена бігова доріжка нещодавно відбудованого стадіону, що нині є місцем проведення головних національних змагань із легкої атлетики засвідчили, що їм ближче дикунський спосіб життя, аніж розвинені сусіди.

На післяматчевій прес-конференції керманич «Карпат» Ігор Йовічевич відзначив, що у його футболістів не все виходило при побудові атакувальних дій, але до самовіддачі до футболістів у нього претензій немає: «Це великий удар для нас. Мусимо його витримати. Пенальті це лотерея, тому треба було вирішувати долю матчу впродовж120 хвилин ігрового часу».

Виконувач обов'язків головного тренера «Зірки» Сергій Лавриненко привітав усіх уболівальників із перемогою, наголосивши, що гра була дуже важкою: «Ми проявили характер, рухаємося далі. За такої шаленої підтримки вболівальників ми не могли не перемогти «Карпати». Зараз задача – відновитися, адже протягом наступного тижня нас чекає дві гри чемпіонату України. Прагнутемо і надалі радувати своєю грою».

Про це повідомили сьогодні, 21 серпня, на інформаційному порталі «Гречка – Новини Кіровограду».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів