Львівська міськрада винна за недобудовану «Арену-Львів» 90 млн. (відео)

09:00 11 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: prosport.tsn.ua

Про це повідомив журналістам голова її бюджетної комісії Яромир Самагальський


Відео: Дивись Інфо

Голова бюджетної комісії Львівської міської ради Яромир Самагальський повідомив журналістам, що ЛМР зобов’язана повернути в 2014 році 90 мільйонів гривень коштів за випуск облігацій серії С, які були використані для будівництва стадіону «Арена-Львів». Самагальський зауважив при цьому: «Ми зобов’язані повернути ті кошти, які успішно закопали на території біля стадіону. Ці кошти треба повернути до червня».

Голова бюджетної комісії міськради поінформував також, що ЛМР зобов’язана повернути ще й 78 мільйонів гривень за позику Світового банку 2002 року, які були використані для потреб «Львівводоканалу», й додав: «Також ми повинні заплатити податок на додану вартість у розмірі 45 мільйонів гривень за позикою ЄБРР для реконструкції доріг за маршрутами трамваїв №№ 2 і 6».

За словами Самагальського, Львівська міська рада також зобов’язана виділити свою долю у фінансуванні проекту із будівництва трамваю на Сихів. Голова бюджетної комісії ЛМР розповів також: «Цього року ситуація буде така сама: враховуючи ситуацію у країні, держава буде користуватись коштами місцевого самоврядування, тому говорити про бюджет розвитку не можна, оскільки розвитку як такого немає. Ми будемо намагатись просто втримати ситуацію на плаву, адже усі кошти місцевого самоврядування будуть іти на державні потреби».

Водночас Самагальський додав, що 60 мільйонів із 90 млн, що треба віддати за випуск облігацій, уже є на рахунках міської ради – тепер потрібен дозвіл банку і Мінфіну на їх оплату. Про це повідомляє «Дивись. Інфо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів