«Львів Арена» – гарний стадіон, але на наші матчі приходять мало вболівальників», – Едуардо (відео)

14:05 22 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ірина Козюпа / «Gazeta.ua»

Нападнику донецького «Шахтаря» хотілося б, щоб за ним спостерігали більше львів’ян.

Нападник донецького «Шахтаря» Едуардо запевняв перед презентацією новачків команди в одному з готелів Києва: «Сумую за Донецьком. «Львів Арена» – гарний стадіон, але на наші матчі приходять мало вболівальників. Хотілося б, щоб їх було більше». 

Едуардо повернувся у «Шахтар» після річної перерви під час якої він виступав за бразильський «Фламенго». 32-річний футболіст перейшов у свій екс-клуб на правах вільного агента і підписав контракт на півтори року. А журналістам бразилець із хорватським паспортом розповів:

«Склад команди змінився, але  принципи гри і ментальність залишилися такими як і були. Мені не складно знову влитися в колектив. 

«Фенербахче»? Так, це добре, що нам випала сильна команда. З такими суперниками цікаво грати. Коли потрапляєш на команду нижчого рівня, то думаєш, що її можна легко обіграти і програєш.

Я пам´ятаю, як ми вилетіли в Лізі Європи від «Вікторії» Пльзень. Ван Персі? Я з ним три роки грав в лондонському «Арсеналі». Тепер жереб звів нас у Лізі чемпіонів». 

Едуардо вийшов у стартовому складі матчу першого туру прем´єр-ліги проти «Олександрії». У другому таймі його замінив Олександр Гладкий. Після матчу наставник «гірників» Мірча Луческу відзначив, що футболіст добре рухався і мав гольові моменти, але не зміг їх реалізувати.

Також Містер залишився задоволений дебютом Максима Малишева. З 2013-го року півзахисник на правах оренди виступав за луганську «Зорю», а тепер пішов на підвищення.

Нападник Сергій Гринь та захисник Микола Матвієнко поки ще не зіграли за першу команду «Шахтаря». Вчораця четвірка отримала футболки з рук Луческу.

Троє новобранців – молоді перспективні українці і власні вихованці. Якщо Гринь та Малишев вже мають досвід матчів прем´єр-ліги, то Матвієнко прийшов з команди 19-річних, яка цього року дійшла дофіналу юнацької Ліги чемпіонів. Молодий центральний захисник зізнався, що потрапив в Академію «Шахтаря» у 13 років. І Луческу вже тоді працював з командою.

Едуардо, отримавши футболку з № 22, запевнив: «Завжди хотів грати під 22-м номером. Але у всіх попередніх командах він був зайнятий. Нарешті у «Шахтарі» цей номер звільнився. 22 – щасливе число, яке приносить мені успіх (раніше Едуардо грав під 11-м номером).

Я щасливий, що знову гратиму за «Шахтар». Дійсно, дуже рідко гравець повертається в клуб, за який виступав в минулому. Я з радістю прийняв пропозицію «гірників». Це хороша команда, яка регулярно бере участь у Лізі чемпіонів. Постараюся допомогти клубу».

Натомість Микола Матвієнко, який отримав футболку з №25, розповів: «Клуб сам дав мені номер. Потім подзвонили і запитали, чи не хочу його поміняти. Я вирішив залишити. І ось тільки що мені сказали, що 25-й номер асоціюється з Брандао. Це хороший номер, раз бразилець так довго грав у «Шахтарі».  Пам´ятаю, як виносив прапорці і подавав м´ячі на матчах «Шахтаря». Тепер дуже приємно тут опинитися. Я досі в невеликому шоці. Робитиму все можливе, щоб не тільки сидіти поруч з футболістами першої команди, але і грати з ними. І перемагати. 

Дуже хочеться дебютувати за першу команду «Шахтаря». Конкуренція? Буду дивитися як працюють мої партнери і прогресуватиму». 

Натомість Сергій Гринь, якому дістався №24, сказав: «Який номер дали, такий і є. Для мене це не так важливо. Головне – виходити і грати.  Хочеться дебютувати, стати важливою частиною команди і завоювати з нею всі трофеї в Україні. Мене вразили тренування, які проводить Містер. Вони складні і разом з тим дуже цікаві».

Максим Малишев прокоментував свій №17 так: «Що стосується ігрового номеру, то в мене аналогічна ситуація з Сергієм.

Дуже радий, що потрапив у «Шахтар». Постараюся і далі прогресувати. Добре знайомий з Іваном Ордецем. Знаю Тараса Степаненка. Всі українські хлопці допомагають в адаптації. З цим немає труднощів.

Хочеться грати, приносити користь команді, стати важливим футболістом для цього колективу і вигравати трофеї».

Після презентації команда провела теоретичне заняття і відправилася на тренування. 23 липня «Шахтар» зіграє з луцькою «Волинню», а вже 28 липня боротиметься за Лігу чемпіонів з турецьким «Фенербахче».

Про це повідомили сьогодні, 22 липня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів