На спортивному святі у львівській військовій академії перемогли курсанти-артилеристи

12:40 23 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Вихованці Національної академії сухопутних військ змагалися у восьми видах.

«Переможцями спортивного свята в Національній академії сухопутних військ стали майбутні офіцери-артилеристи», – повідомили сьогодні, 23 червня, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фоторепортаж зі змагань і розповіли подробиці:

«Під час спортивного свята, яке днями відбулось у навчальному закладі, вихованці видового військового вишу змагались у восьми видах. Зокрема, всі три різновиди естафети, які увійшли до програми змагань, вирізнялись своїм військово-прикладним спрямуванням.

Під час однієї з них по п’ять курсантів у кожній команді повинні були почергово здолати 400 метрів дистанції бігу. При цьому майбутні офіцери обов’язково повинні були виконувати цей норматив зі штатною стрілецькою зброєю. Завдання кожного наступного учасника ускладнювалось наявністю у нього все нових предметів екіпірування та засобів особистого захисту, як то шолому, протигазу тощо.

Умови виконання наступної вправи передбачали подолання перших двохсот метрів дистанції командою у складі двох груп. Двоє військовослужбовців першої групи біжать з макетом патронного ящика, вага якого відповідає оригіналу, а інша група з чотирьох курантів повинна пробігти 200-метровий відрізок стадіону, тримаючи на плечах важке гумове колесо від військової вантажівки. Під час другого етапу цієї естафети вся команда злагоджено несе дерев’яну колоду.

Найбільше позитивних емоцій в учасників змагань та вболівальників, як і зазвичай, викликала воєнізована естафета, під час якої військовослужбовці повинні були долати короткі відстані зі зміною умов пересування та з різними навантаженнями. До прикладу, переносити важкі предмети, гирі, своїх товаришів, пересуватись одягненими у загальновійськовий захисний комплект чи на чотирьох кінцівках тощо. У всіх трьох естафетах не було рівних курсантам одного з навчальних курсів факультету ракетних військ і артилерії академії.

Окрім цього, курсанти змагались з бігу на 1000 метрів з перешкодами, перемогу в якому отримала команда ще одного підрозділу того ж факультету. Також військовики здобували право бути кращими з міні-футболу та баскетболу, де першу сходинку п’єдесталу пошани посіли збірні команди факультету бойового застосування військ. А у волейбольному турнірі знову рівних не було курсантам-артилеристам. Найзапекліші ж баталії, під час яких насправді можна визначити не лише найсильніші, але й найбільш злагоджені команди, точились на ділянці спортмайданчику, передбаченому для перетягуванням канату. Там майбутні офіцери артилерійських підрозділів, посівши друге місце, віддали перемогу курсантам-піхотинцям й танкістам.

За підсумками спортивного свята, у командному заліку тріумфували «боги війни», як ще називають воїнів-артилеристів у військовому середовищі. Адже одразу дві команди факультету ракетних військ посіли перші команді призові місця.

А почесне третє місце виборола команда факультету бойового застосування військ. Усі команди-переможниці, а також найкращі курсанти в індивідуальному заліку, отримали від керівництва Національної академії сухопутних військ заслужені нагороди у вигляді кубків, медалей, грамот та солодких подарунків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів