«Карпати» (Львів) – «Шахтар» (Караганда) – 1:1 (оновлено: відео)

22:28 20 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

Рахунок зрівняв захисник Василь Кравець.

У прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати» розповіли про сьогоднішній тавариський матч «зелено-білих»:

«Матч проти карагандинського «Шахтаря» став черговим спарингом «зелено-білих» на турецьких зборах. Зважаючи на те, що в неділю карпатівці зустрінуться з лідером казахського чемпіонату – ФК «Астана», проти гірників виступав змішаний склад, де грало кілька досвідчених виконавців, а також багато молоді. 

На поєдинок «леви» вийшли у такому складі: Підківка, Кравець, Даушвілі, Лобай, Маркович, Кожанов, Завійський, Чачуа, Кльоц, Худоб’як та Гуцуляк. Ніщо не передбачало проблем «Карпатам», але вони таки виникли.

Інколи з голкіперами на зборах трапляються прикрі речі і от зараз щось схоже буквально на сантиметр підняло ногу Романа Підківки, що дозволило м’ячу пролетіти під шипами бутсів. Форвард «Шахтаря» дуже успішно цим скористався і відкрив рахунок. Варто зауважити, що увесь інший відведений час кіпер «Карпат» не помилявся, а у кількох випадках реально виручив свою команду. 

«Леви» одразу ж спробували відігратися – воротар «Шахтаря» невдало відбив м’яча, який відлетів до Кожанова. На око виглядало, що позиція для удару цілком зручна, тож Денис вирішив пробити на техніку, у дальній кут. Однак кіпер задум розгадав і м’яча упіймав. Не помилився він і після прицільного удару головою від Гуцуляка, який вистрибнув вище за інших після навісу зі штрафного. 

Усе ж карпатівці змогли відігратися. Ігор Худоб’як заробив штрафний біля лінії карної зони і до м’яча підійшли Денис Кожанов та Василь Кравець. На досвіді Денис зробив кілька прихованих намірів пробити, але сам штрафний виконав Кравець – м’яч смачно ліг на ногу і за мить опинився в сітці воріт. 

У перерві відбулося кілька замін. Замість Підківки вийшов Сілецький, а замість Кльоца – Грось, а ще трохи раніше Страшкевич замінив Завійського. Якщо брати другий тайм загалом, то казахи до воріт «Карпат» практично не наближалися, а якщо й наближалися, то окрім дальніх ударів нічим реально не загрожували. Іван Сілецький, до слова, спокійно реагував на всі постріли. 

Щодо львів’ян то вони атакували переважно лівим флангом, де неймовірну активність проявляв Василь Кравець. Латераль «зелено-білих» вимучував оборонців «Шахтаря», не даючи їм можливості спокійно дихнути. За другий тайм Василь виконав з добрий десяток гострих прострілів та навісів, а ще сам одного разу дуже потужно пробив по воротах – кіпер якимось дивом зреагував і перевів м’яча на кутовий. 

Хороші моменти були в Худоб’яка та Страшкевича. Перший дуже ефектно пробив злету – сантиметрів бракувало або м’яч залетів під перекладину. А Вадим дорово пробив зі штрафного – знову ж таки, дуже близько до рамки. 

Невдовзі з’явилися свіжі сили. Замість Гуцуляка та Худоб’яка на поле вийшли Полюганич і Гладкий, а трохи згодом Богач замінив Кожанова. І саме Богач міг забивати з близької відстані, але м’яч по-зрадницьки злетів з ноги... Атаками «Карпат» матч і завершився – хоч і нічиєю, але за помітної переваги «зелено-білих».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів