«Карпати» (Львів) – «Олімпік» (Донецьк) – 4:1 (відео, оновлено)

16:16 26 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

Двічі у ворота гостей влучали як Ігор Худоб’як, так і Мар’ян Швед.

У прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати» наразі повідомили сьогодні, 26 квітня, про недільний матч на стадіоні «України» таке:

21-й тур. 26.04.2015, 14:00. «Україна», Львів. Сонячно. +22°С

Арбітр – Іван Бондар (Київ). Асистенти арбітра: Володимир Висоцький (Запоріжжя), Євген Петраков (Київ). Четвертий арбітр – Євген Арановський (Київ).  Делегат ФФУ – Сергій Марусін (Одеса).  Спостерігач арбітражу – Петро Кобичик (Чернівці).

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Пластун, Гітченко, Костевич, Кльоц (Карноза, 80), Худоб’як, Чачуа, Кожанов, Швед (Сергійчук, 75), Голодюк (Даушвілі, 64).

Запасні: Підківка, Кравець, Новотрясов, Гуцуляк.

Помічник в.о. головного тренера – Юрій Беньо.

«Олімпік»: Махарадзе, Іванов, Гришко, Дорошенко (Ситнік, 46), Драченко, Доронін, Моха, Огіря, Іса (Семенина, 46), Дитятьєв (Лисенко, 71), Кадимян.

Запасні: Литовка, Лебедь, Міщенко, Гошкодеря.

Головний тренер – Роман Санжар.

Голи: Худоб’як, 20, 72, Швед, 38, 69 – Кадимян, 56.

Попередження: Даушвілі, 82 – Дорошенко, 35, Дитятьєв, 70, Іванов, 74.

Як і в попередніх матчах, Ігор Йовічевіч (через дискваліфікацію Містер не зміг знаходитися в технічній зоні) відмовився від яскраво-вираженого нападника, запропонуваши донецькому «Олімпіку» насичений центр поля, у якому грали як досвідчені так і зовсім молоді виконавці. У порівннні з попереднім матчем зміни все ж відбулися, зокрема, Вадима Страшкевича не було навіть у заявці, зате у запасі з’явився Артур Карноза.

У той же час з перших хвилин на поле вийшов Олег Голодюк, який попередні матчі починав із лави запасних.  Щодо складу «Олімпіка», то його передбачити не складало особливих труднощів – Роман Санжар зробив ставку на перевірених виконавців і жодних несподіванок своєму візаві не пропонував.

Окрім всього іншого, карпатівцями керувало бажання взяти реванш за прикру поразку у першому колі. Але зірвавши голови уперед «зелено-білі» не бігли, натомість спокійно та врівноважено контролювали м’яча і шукали своє щастя через розрізні передачі.

Уже в дебюті матчу, саме після такої передачі від Шведа, Худоб’як вийшов сам на сам, але боковий суддя зафіксував офсайд.  Проте тиск карпатівців зростав і після чергового штрафного, що його заробив Швед, Кожанов класно навісив до штрафного, а Худоб’як у повітрі переграв і захисників і воротаря «Олімпіка» – після тривалого гольового затишшя, «Карпати» таки розмочили рахунок і вийшли вперед. Уже невдовзі рахунок міг подвоїтися після шикарного обвідного удару від Шведа, але кіпер донеччан примудрився у затяжному стрибку дістати м’яча

Сам «Олімпік» біля воріт Мисака взагалі не з’являвся, а якщо певні прояви активності і були, то вони миттєво гасилися оборонцями «Карпат». Одного лише разу, після штрафного, Іса Шериф мав непогану нагоду, але пробив вище.

В усіх інших випадках, оборона «левів» трималася без жодних зауважень. Саме через захист будувалися атаки львів’ян. І після чергового випадку «леви» забили знову.

Доволі затяжна атака з постійним контролем м’яча призвела до перепасовки на фланзі між Голодюком та Кльоцом. Зрештою, Олег, як вміє робити лише він, вирізав круглого точно на голову Шведу і цього разу 17-річний клубний вихованець маху не дав – високо вистрибнувши він відправив м’яча точно у кут воріт Махарадзе, а після цього перестрибнув через рекламні банери і помчав ділитися своїм щастям із фанатами.

Що тут говорити? Швед свій гол заслужив, а те, що забив він гол далеко не дитячий, свідчить про очевидний прогрес як самого Мар’яна, так і всієї команди. 

Якщо у першому таймі в «Карпат» усе було ідеально, то після перерви ситуація на полі вирівнялася. «Олімпік» заграв активніше, що призвело до кількох гострих ударів від донеччан. Апогеєм цієї активності став гол у ворота Мисака. Моха віддав пас під удар Кадимяну, який точно пробив у кут з лінії карної зони. 

Стадіон на мить затих – чи зможуть карпатівці не запанікувати, взяти себе в руки і повернути перевагу з першого тайму? І «Карпати» показали, що вони далеко не набір гравців, не жовтороті юнаки, а вони команда. Команда, яка будується, але попри це наполегливо працює на тренуваннях і готова боротися з будь-яким суперником. 

Після пропущеного гола карпатівці заграли активніше і в одній з атак, Ігор Худоб’як ціною пошкодження прокинув м’яча на Голодюка, а той відпасував на вільного Шведа. Мар’ян, зробивши висновки з незабитого гола у матчі проти «Ворскли», цього разу спокійно прийняв м’яча, обіграв захисника і точно пробив у кут!

Дубль в 17-річному віці – неймовірне досягнення! А те, що коли Швед йшов на заміну, стадіон проводжав його оплесками, говорить про те, що львівський уболівальник вірить у місцеву молодь і готовий її підтримувати.

Але і на цьому «Карпати» не заспокоїлися. У швидкій атаці Кожанов протягнув м’яча по фланзі, влетів у карну зону і віддав точний пас на хід Худоб’яку, якому залишалося лише вдало підставити ногу. Ігор не помилився і рахунок став 4:1! 

«Олімпік» посипався, а «Карпати» полетіли забивати ще, ну, звісно, нарешті команду прорвало і до гри додалися голи! Моменти були, але і чотирьох голів «левам» вистачило для украй важливої перемоги. Браво, «Карпати»!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів