«Карпати» (Львів) – «Окжетпес» (Кокшетау) – 2:1 (відео, оновлено)

23:55 24 лютого 2016 р.

Гегам Кадимян

Гегам Кадимян
Фото: football24.ua

«Зелено-білі» перемогли в товариському матчі в Туреччині.

У прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати» наразі повідомили сьогодні, 24 лютого:

«Карпати» (Львів) – «Окжетпес» (Кокшетау) – 2:1

24 лютого, 17:00. Кунду, Туреччина. Сонячно. +21°С

«Карпати»: Мисак (Підківка, 66), Кравець, Пластун, Гітченко, Мірошніченко, Ксьонз (Кожанов, 68), Голодюк (Кльоц, 81), Худоб’як, Карноза, Кадимян, Бланко-Лещук (Гуцуляк, 77).

Голи: Кадимян, 13, 30 – Булешев, 71 (пенальті).

Спарингом проти казахського «Окжетпеса» львівські «Карпати» завершували збори в Туреччині. Таким чином, матч мав стати генеральною репетицією до продовження офіційного сезону. 

«Зелено-білі» розпочали матч у такому складі: Мисак, Кравець, Пластун, Гітченко, Мірошніченко, Ксьонз, Голодюк, Худоб’як, Карноза, Кадимян, Бланко-Лещук. 

Казахи виявилися налаштованими на матч в агресивному плані, тому ледь не одразу ж почали стрибати карпатівцям в ноги. Молдовській бригаді арбітрів довелося постійно зупиняти гру – суперники не встигали за швидкими карпатівцями, через це і фолили. 

Попри це, «леви» одразу ж почали турбувати кіпера ударами. Карноза, Кравець, Голодюк, Ксьонз – небезпека приходила регулярно, але бракувало дещиці точності. 

Врешті, після довгої передачі Бланко-Лещук виграв повітря і скинув м’яча на Кадимяна. Гегам на швидкості втік від оборонця, а також обвів воротаря, котрому нічого не залишалося, як спіймати форварда за ногу. Якби це був офіційний матч, то «Окжетпес» залишився б у меншості. Зараз же арбітр пожалів казахів і показав порушнику жовту картку. Тим не менш, Кадимян спокійно реалізував пенальті – 1:0. 

Пропущений гол ще більше розізлив казахів. Антифутбольні дії з їхнього боку відверто дратували – команді треба готуватися до сезону, а замість цього доводиться відбиватися від брудної гри. Попри це, «Карпати» забили і другий гол. Ксьонз навісив з флангу, а Кадимян головою протаранив голкіпера та оборону – 2:0. 

Казахи не заспокоїлися. Одразу ж ногою в живіт ударили Худоб’яка, а за якусь мить ліктем в обличчя – Мисака. Апогеєм став брутальний стрибок двома ногами у Пластуна. 

Спершу здалося, що Ігор просто вчавить грубіяна в газона, але капітан одразу ж узяв себе в руки і відійшов в бік. Попри це, до епіцентру збіглися усі гравці і тренери з’ясовувати стосунки.

Арбітр вилучив казаха з поля і відмовив тренерам у праві провести заміну, що практикується на зборах. Але вже в перерві карпатівці переконали арбітра, тому «Окжетпес» вийшов на поле у повному складі. Нічого дивного в цьому немає, адже результат значення в спарингу не має, а команді потрібен повноцінний суперник. 

Відверто кажучи, другий тайм був доволі бідним на моменти. Обидві команди провели велику кількість замін, через це падали швидкості. Правда, після перерви казахи трохи вгамувалися і якщо фолили, то не так грубо та агресивно. 

Так тривало до 70-ї хвилини – коли м’яч після навісу знайшов руку Олега Голодюка. Після підказок суддя таки вказав на точку. Роман Підківка блискуче впорався з ударом і м’яча парирував, але арбітр вирішив, що кіпер «Карпат» вийшов з лінії воріт. Для чого була така принциповість не відомо, тим паче, відеоповтор показав, що Роман не порушував правила. Як би там не було, але з другої спроби казахи забили. 

Карпатівці могли збільшити відрив, але десь взяла своє втома. Чотири тижні важкої роботи з маленькою перервою – це не дитячі забавки. Зрештою, і такого рахунку вистачило для перемоги. Тепер же «леви» повернуться додому і готуватимуться до матчу проти «Чорноморця» у Львові».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів