«Карпати» (Львів) – «Металург» (Запоріжжя) – 2:2 (відео)

20:05 27 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nbnews.com.ua

Гості двічі зрівнювали рахунок у недільному матчі.


Відео: ТСН ПРОСПОРТ

Інформаційний центр ФК «Карпати» розповідає про цей поєдинок так:

27-й тур. 27.04.2014, 17:00. «Україна», Львів. Сонячно. +20°С

Арбітр – Віталій Романов (Дніпропетровськ). Асистенти арбітра: Віталій Сухін (Одеса), Віктор Матяж (Донецьк). Додаткові асистенти: Сергій Березка, Сергій Скрипак (обоє – Київська обл.). Четвертий арбітр – Максим Чос (Київ).  Делегат ФФУ: Віктор Безрук (Луганськ). Спостерігач арбітражу – Василь Попович (Іршава, Закарпатська обл.).

«Карпати»: Підківка, Мірошніченко, Пластун, Балажіц, Костевич, Даушвілі, Мартинюк (Льопа, 81), Чачуа, Бартуловіч, Зеньов, Гладкий (Бохашвілі, 66).

Запасні: Мисак, Новотрясов, Васін, Габовда, Яструб.

Головний тренер – Олександр Севідов.

«Металург»: Старцев, Сахневич, Штурко, Гавриш, Опанасенко, Баліч (Сержіо, 46), Коротецький, Матяж (Нестеров, 77), Платон (Шевчук, 63), Юсов, Рудика.

Запасні: Грдлічка, Годін, Прийомов.

Головний тренер – Олег Таран.

Голи: Бартуловіч, 43, Зеньов, 56 – Юсов, 49, Годін, 87.

Попередження: Бохашвілі, 86, Льопа, 90 – Юсов, 28, Платон, 59, Рудика, 71.

Вилучення: Годін, 90+3.

На матч проти запорізького «Металурга» підопічні Олександра Севідова виходили в статусі фаворита. По-перше, грали карпатівці удома, а по-друге, гості перебувають у не найкращі формі і тримаються підвалів турнірної таблиці. В головного тренера «Карпат» не було кількох основних виконавців. Через травми вибули Андрій Гітченко та Олег Голодюк, а Валерій Федорчук відбував триматчеву дискваліфікацію. Зате в заявці команди на гру з’явився Дмитро Льопа, який нарешті залікував своє ушкодження. 

Вже з перших хвилин карпатівці почали штурмувати ворота гостей. Переважно, «зелено-білі» атакували через фланги, розраховуючи на швидкість Зеньова і точність Бартуловіча. Немалий об’єм роботи виконав Гладкий, зокрема, він у своєму силовому стилі виборов м’яча в суперника, чим відкрив оперативний простір. Правда, Зеньов, який кинувся у вільну зону не зумів вичавити максимум з цього моменту. Вже згодом, Гладкий знову відібрав м’яча в захисника, заробив аут і сам же кинув круглого Бартуловічу. Хорват одразу ж помітив ривок Мартинюка і віддав йому хорошу передачу, але хавбек трохи перестарався з ударом – вище воріт. 

Середину тайму команди присвятили на дрібні випади, що не несли особливої загрози воротам. А вже під кінець першої половини, карпатівці знову додали в швидкості і змусили суперників помилятися. Однак, забитий гол напряму ніяк не можна віднести на совість оборонців. Зеньов отримав м’яча на фланзі, на швидкості розхитав двох захисників і прострілив до карної зони, звідки Бартуловіч просто таки вперіщив круглого і ледь не порвав сітку воріт. Поки гості приходили до тями, «Карпати» могли забити вдруге. Мартинюк класно розібрався на лінії штрафного майданчика зі своїм опікуном і сильно пробив, при цьому підкрутивши м’яча. Кіпер вже не міг би допомогти, але «Металург» врятувала перекладина. 

Здавалося, що у другому таймі «Карпати» продовжать штурмувати ворота свого суперника, але «Металург» вийшов з іншим настроєм і сам провів кілька стартових атак. Під час однієї з них Підківка помилково вийшов на перехоплення Юсову, хоч той перебував за межами штрафного, на фланзі, і під опікою захисника. Молодий хавбек вміло скористався з ситуації і перекинув м’яча у ворота – 1:1.

Розуміючи, що в такому матчі втрачати очки не можна, карпатівці почали навантажувати ворота «Металурга» стандартами, що в підсумку принесло їм результат. Після кутового від Бартуловіча, Зеньов проштовхнув м’яча у ворота головою і знову вивів «Карпати» вперед. Рахунок знову міг зрівнятися після того, як провалилася оборона львів’ян, але Підківка примудрився відбити м’яча буквально з двох метрів. При чому, відбивав він ногами... 

Але зрештою, гості ухитрилися вирвати нічию. Даушвілі заробив штрафний, а Годін, який вийшов на заміну вдало його реалізував – перекинув стінку. Неймовірно прикро, але треба констатувати факт, що «Карпати» вдруге поспіль втрачають перемогу...

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів