«Карпати» (Львів) – «Металіст» (Харків) – 3:3 (відео)

21:48 21 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: metalist.ual

Господарі поля тричі зрівнювали в неділю рахунок. Востаннє – на четвертій компенсованій хвилині.

Інформаційний центр ФК «Карпати» розповів про сьогоднішній матч чемпіонату України з футболу у Львові таке:

««Карпати» (Львів) – «Металіст» (Харків) – 3:3

7-й тур. 21.09.2014, 19:30. «Україна», Львів. Похмуро, дощ. +14°С

Арбітр – Ярослав Козик (Мукачеве, Закарпатська обл.). Асистенти арбітра: Євген Халамендик, Наталія Рачинська (обидвоє – Київ). Четвертий арбітр – Сергій Лисенчук (Київ). Делегат ФФУ – Михайло Митровський (Ужгород).  Спостерігач арбітражу – Володимир Туховський (Сімферополь).

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Пластун, Балажіц, Костевич, Даушвілі, Чачуа (Худоб’як, 68), Голодюк (Мартинюк, 59), Кожанов, Ксьонз, Сергійчук (Пучковський, 59).

Запасні: Ільющенков, Новотрясов, Лобай, Кополовець.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

«Металіст»: Горяінов, Кулаков, Папа, Торсіглєрі, Пшеничних, Кобін (Ребенок, 69), Краснопьоров, Хавьєр, Болбат (Ткачук, 88), Жажа (Радченко, 77), Гоменюк.

Запасні: Дішленковіч, Березовчук, Осман, Краєв.

Головний тренер – Ігор Рахаєв.

Голи: Голодюк, 26, Кожанов, 34, Балажіц, 90+4 – Болбат, 18, Хавьєр, 23 (пен.), Жажа, 53.

Попередження: Голодюк, 22, Даушвілі, 53, Мартинюк, 86 – Кобін, 25, Торсіглєрі, 78.

Ігор Йовічевіч вирішив не змінювати той склад, який хоч і програв «Ворсклі», але залишав Полтаву з високо піднятою головою. Єдина зміна стосувалася воротарської ланки – замість Ільющенкова вийшов Мисак.

Щодо «Металіста», то їхню формацію вгадали усі, хто готував передматчеві прев’ю. Єдине, Кобіна ставили в ланку оборони, так як з обойми випав основний крайній захисник Вільягра. Натомість там грав Кулаков, а Кобін діяв більше на фланзі атаки. 

Обидві команди почали доволі кволо, змушуючи нудьгувати і без того невелику кількість уболівальників, які попри гиденьку погоду прийшли на «Україну» підтримати своїх улюбленців. Розкачка тривала хвилин 15, після цього почалося найцікавіше. «Металіст» вийшов в контратаку і Кулаков віддавав дуже хорошу передачу на Жажу, однак бразилець махнув повз м’яча. Круглий наче на блюдечку докотився до Болбата, який не довго думав – не сильний, але ювелірно точний удар під перекладину і рахунок відкрився. 

Не скажеш, що карпатівці одразу кинулися відіграватися, але момент таки створили. Балажіц скористався скидкою партнера і з близької відстані пробивав головою, але Горяінов до цього був готовий. Натомість ніхто не виявився готовим до вчинку Голодюка – під час стандарту гостей, Олег рукою зняв м’яча з голови суперника і судді не залишалося нічого іншого як призначити пенальті. Хавьєр спокійно розібрався з Мисаком – рахунок став 0:2. 

Лише після цього «Карпати» заграли по-справжньому. Отримавши право на штрафний метрів з 30, до м’яча підійшли Голодюк та Кожанов. Денис своїм ривком відвів за собою суперника, а Олег сильно і підступно пробив – м’яч кілька разів змінив траєкторію, ударився об землю, що збентежило Горяінова. Уже від його рук круглий залетів у ворота – таким чином Голодюк реабілітувався за помилку в епізоді з пенальті. 

Далі було ще цікавіше – «Карпати» знайшли свою гру і постійно нав’язували її супернику. Під час однієї з атак, Сергійчук викочував м’яча на хід Чачуа, але той до удару не добіг. Натомість Ксьонз круглого підібрав і віддав точну передачу на Кожанова, якому залишалося лише пробити у ворота. Ця зв’язка могла спрацювати ще раз – Ксьонз перехитрив Кулакова, увірвався до карної зони і віддав точну передачу на самотнього Кожанова, але цього разу Денис пробив вище воріт. Усе ж на перерву «Карпати» мали йти з кращим рахунком – накрутивши всю оборону, когось з карпатівців збили на лінії карної зони, але м’яча підхопив Сергійчук і переграв Горяінова. Суддя спершу показав на центр, а потім побачив прапорець в руках Наталії Рачинської, тож гол відмінив. Питання у тому, чому він не призначив штрафний?..

Здавалося, що «Карпати» з перших хвилин другого тайму розпочнуть активніше, щоб вирвати перемогу, але цього не сталося. Господарі намагалися грати акуратно, натомість привезли собі гол. Гоменюк обігрався з Жажею, який увірвався до штрафного і не сильно пробив «під» Мисаком. Таким чином гості знову вийшли вперед, а невдовзі і взагалі могли забити четвертий гол – пробачив карпатівців Василь Кобін, який пробив зовсім трішки не точно.

Свій момент мали і «Карпати». Мірошніченко та Ксьонз п’ятками розібралися зі всією обороною, але Денис пробив зі зручної позиції не сильно, ще й в той кут, де стояв Горяінов. Загалом «леви» атакували доволі скромно, переважно за рахунок активного правого флангу. Але простріли та навіси користі не приносили, а позиційно «Металіст» виглядав дуже добре. Правда, гол карпатівці таки забили, але судді його не зарахували, бо Мартинюк підіграв собі рукою. 

Аби допомогти атаці вперед пішов Балажіц, почав нав’язувати боротьбу і зрештою, свого «Карпати» таки досягли. Після масованої атаки, словенець прекрасно випередив воротаря і вгатив м’яча головою – 3:3! Фантастика! Таким чином Ґреґор став кращим бомбардиром команди у цьом сезоні. А «Карпати» свою нічию таки заслужили! 

Про це повідомляється в неділю на офіційному сайті ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів