Громадська рада з питань розвитку фізкультури й спорту Львова вимагає від казначейства не блокувати кошти для дітей

15:28 14 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: sfu.com.ua

Станом на 13 листопада воно не виконало платіжних доручень розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету на суму понад 83,65 млн. грн.

Як повідомив сьогодні, 14 листопада, прес-службі міської ради голова Громадської ради з питань розвитку фізичної культури і спорту Львова Олександр Козловський, вона звернулася з відкритим листом до Головного управління Державної казначейської служби у Львівській області. Голова ради поінформував також:

«Станом на сьогодні у міста є майже півмільйонна заборгованість перед спортивними організаціями за проведені у 2014 році спортивні заходи та за придбаний спортивний інвентар для спортивних секцій. З урахування того, що економіка України рухається у прірву, не підтримка, чи нехтування підтримкою молодіжних організацій, у тому числі спортивних, не проплата коштів за проведені заходи чи на закупівлю спортивного інвентарю, призведе до деградації українського суспільства. В Україні ХХІ століття українське казначейство не проплачує кошти для наших дітей. Натомість знаходяться кошти на потреби міністерств: на купівлю автомобілів, дорогі ремонти, авіаперельоти. Хто буде відповідати за це?»

Своєю чергою, начальник управління молоді, сім’ї та спорту Володимир Шнайдер розповідає:

«Загалом цього року у Львові проведено вже 50 спортивних заходів, а участь у них взяли близько 10 тисяч спортсменів. Ситуація в галузі фізичної культури та спорту є справді важкою – місто розрахувалося зі спортивними організаціями, а казначейство не проводить платежі. Коли ми ділимося нашим болем з колегами з європейських міст, вони просто не розуміють, що відбувається. Всі ми говоримо, що діти – це наше майбутнє, але це майбутнє ми творимо сьогодні. А є люди, які цьому перешкоджають. Спортивна громадська громадськість не може більше чекати, тому ми закликає всіх, від кого залежить рішення, бути моральними і думати про дітей».

Відтак прес-службі міської ради нагадує, що, за інформацією департаменту фінансової політики, станом на 13 листопада казначейство не виконало платіжних доручень розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету Львова на суму понад 83,65 млн. грн.

Як повідомляв «ЩЛ», казначейство не має грошей навіть для Президента; блокує навіть оплату рентгенапарата для дитячої лікарні у Львові, на прийом до керівника Державної казначейської служби України Сергія Харченка просилися з приводу блокування ним платежів дев’ять членів міжфракційного парламентського об’єднання «Львівщина», але, як повідомили вони, зіткнулися з його хамською та неадекватною поведінкою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів