Ганна Музичук зі Львівщини перемогла в матчі збірних України й США на командному чемпіонаті світу зі шахів

21:00 22 квітня 2015 р.

Сестри Ганна й Марія Музичук зі Львівщини

Сестри Ганна й Марія Музичук зі Львівщини
Фото: chengdu2015.fide.com

Найбільш тривалою в матчі збірних України й США на командному чемпіонаті світу зі шахів стала партія Марії Музичук проти Катерини Нємцової.

У китайському місті Ченду (Китай) завершився 4-й тур жіночого командного чемпіонату світу з шахів, в якому збірна України зустрічалася з командою США й перемогла суперниць з рахунком 3:1. Долю матчу вирішили перемоги Ганни Музичук зі Львівщини та Наталії Жукової.

Найбільш швидкою в цьому матчі виявилася партія Ганни Музичук проти Татев Абрамян, в якій, граюча білими, українка змусила суперницю визнати свою поразку вже на 31-му ході. Слідом за цією завершилася партія Інни Гапоненко, яка зуміла втримати чорними фігурами рівну позицію після 56 ходів проти Аліси Мельохіної. Цікаво, що коли суперниці уклали мир, на дошці залишилися тільки по одній фігурі – королі.

Доля матчу вирішилася в партії українки Наталії Жукової проти Вікторії Ні, де наша свіввітчизниця забезпечила собі виграшну позицію на 42-му ходу. А найбільш тривалою в цьому матчі виявилася партія сестри Ганни Музичук – новоспеченої чемпіонки світу Марії Ганни Музичук, яка зіграла чорними фігурами внічию з Катериною Нємцовою.

Таким чином, після 4-х турів на рахунку збірної України, яка відстоює титул чемпіонів світу, завойований у 2013-му році, – дві перемоги, нічия й поразка. Чемпіонат світу в Ченду (Китай) проходить з 18 по 29 квітня. За регламентом змагань 10 кращих команд світу проведуть турнір в одне коло – по дев’ять матчів.

Про це повідомила сьогодні, 22 квітня, інформаційна агенція УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів