Ганна Музичук зі Львівщини перемогла в матчі збірних України й Росії на чемпіонаті світу зі шахів

16:18 27 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: chengdu2015.fide.com

Хоч стриянка Ганна Музичук здолала суперницю на командному чемпіонаті світу зі шахів, а її сестра Марія завершила партію внічию, наша національна команда поступилася з рахунком 1,5:2,5.

У китайському місті Ченду завершився матч 8-го туру жіночого командного чемпіонату світу з шахів, в якому збірна України зустрічалася з командою Росії й програла з рахунком 1,5:2,5. На першій дошці Ганна Музичук зі Стрия Львівщини білими грала проти Валєнтіни Гуніної й в ендшпілі, на 71-му ходу, отримала перевагу в одного пішака, який і став вирішальним. Гуніна змушена була визнати поразку.

На другій дошці сестра Ганни, Марія Музичук, чорними грала проти Алєксандри Костенюк. На 72-му ходу їх партія завершилася внічию.

Переможні очки суперниці українок набрали в партіях на третій і четвертій дошках. Ганна Ушеніна грала білими проти Наталією Погоніної й змушена була визнати поразку на 47-му ходу, а Наталія Жукова чорними не змогла на рівних боротися з Ольгою Гірею, програвши вже на 26-му ходу.

Таким чином на рахунку збірної України залишилося вісім командних очок (три перемоги, дві нічиї та три поразки). З урахуванням перемоги збірної Китаю в паралельному матчі 8-го туру над командою США (3,5:0,5), українки, які приїхали в Китай в статусі чинних чемпіонок світу-2013, не зможуть поборотися навіть за призове місце на ЧС-2015.

За підсумками 8 з 9 турів, у збірної Грузії – 15 очок, Росії – 13, Китаю – 11, України – 8. Навіть у разі перемоги в останньому турі у збірної України буде не більше 10 балів за підсумками змагань.

Чемпіонат світу в Ченду (Китай) проходить з 18 по 29 квітня. За регламентом змагань 10 кращих команд світу проводять турнір в одне коло – по дев’ять матчів.

Про це повідомила сьогодні, 27 квітня, інформаційна агенція УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів