ФК «Львів» не зумів «дотиснути» житомирян

18:38 24 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: sportarena.com

Матч 13-го туру футбольного чемпіонату України в другій лізі на стадіоні «СКІФ» завершився внічию.

Житомирське «Полісся» після проваленого першого кола стало зовсім іншим. По ходу сезону ця команда, нарешті, отримала належне посилення, тому навіть статусні суперники змушені тепер всерйоз сприймати недавніх аутсайдерів, які перших голів та очок чекали майже всю першу третину сезону.
Тому навіть ФК «Львів», який у першому колі спокійно розгромив в гостях «Полісся», поставився до оновлених суперникам з усією повагою. Досить досвідчений новачок Орловський, дозаявлений буквально напередодні 13-го туру, був у заявці на матч, щоправда, розпочав його в запасі.
А ось Ощипко (як і давно травмований Кучинський) допомогти господарям не зміг. Тому гості, які прибули в оптимальному складі ій навіть дозволили собі залишити в резерві Колеснікова, десь зітхнули з полегшенням.
До речі, місце Колеснікова на правому фланзі в цьому матчі зайняв Олексієнко, який уже в дебюті відмінно вистелив м'яч під удар Малею, але несильний удар партнера не злякав Герича. А трохи пізніше вже Дехтяренко, вкинувши аут, розігрався з Дячуком і навісив на дальню штангу, де всіма забутий Малєй в дотик пробив на протихід воротареві в дальній кут – 0:1. Перший гол в сезоні для плеймейкера, у якого вже є асист.
Господарі спробували оперативно відігратися, і ось уже Кисленко після тонкої передачі Коблюка виявився перед воротарем, але Міхєєв встиг до м'яча на куті воротарського першим. Атаки посипалися, немов із рогу достатку. Ось уже Омельченко виводив Кисленка один на один – переграти Міхєєва не вдалося, та й офсайд наспів. Потім Поручинський влучив у штангу, а добивання від Кисленка заблокував у воротах захисник Дехтяренко.
Кількість неодмінно повинна було пройти в якість, оскільки темп і гострота атак наростали. І ось Романчук здорово протягнув м'яч через лівий фланг, віддавши тонку передачу на Омельченка, а той навісив на Кисленка, який із близької відстані в боротьбі зі захисником буквально вніс м'яч у сітку – 1:1.
Було помітно, що господарям цей гол приніс велике полегшення – і вже незабаром вони вийшли вперед. Тепер атака зародилася на правому фланзі, де Коблюк видряпав м'яч, Поручинський видав пас на хід Шпирку, а той, увійшовши до штрафного майданчика, виклав м'яч під удар Омельченка – 2:1.
Тепер ФК «Львів» міг вдумливо і неквапом розгортати суперників, однак мінімальне відставання ще давало шанси поліщукам. І одного разу Коровіков виявився перед воротарем, але не встиг розстріляти ворота, оскільки під його удар підставилися Матушевський із Бариляком, перешкодивши м'ячу навіть долетіти до Герича. А після розіграшу наступного кутового екс-карпатівець Жовтюк головою ледь не влучив у дальній кут, запустивши м'яч і над воротами.
На якийсь час біля воріт господарів стало гаряче, але дуже своєчасно ФК «Львів» зміцнив свою перевагу. Коблюк в центрі поля перехопив передачу Малея й в боротьбі зі суперниками проткнув передачу на хід Омельченко. Досвідчений форвард здорово скористався наданою простором, виманивши на себе воротаря і витончено його перекинувши - 3:1. Є дубль і п'ятий гол у чемпіонаті для Олексія! Що могло протиставити «Полісся»? Був кинутий в гру досвідчений Колесніков, кілька разів з гри і стандартів перевіряв пильність Герича Малєй.
Однак в підсумку відіграти відставання до мінімуму допомогла безглузда випадковість – воротар господарів вибивав м'яч з руки і, на думку арбітра, зробив удар вже поза межами своїх володінь. Отриманий штрафний гості хитромудро розіграли: Колесніков відпасував вбік від стінки на Коровікова, той прострілив, а Дячук забив в ворота розгублених львів'ян – 3:2.
Намагалися забити Бухал (зі штрафного) і Кисленко (після контратаки), але перший лише розім'яв Міхєєва, а другий в боротьбі з Жовтюк не зміг вийти переможцем. А справжнім тріумфатором захисник став у кінцівці. Коли здалося, що атака гостей припинилася, Зайнчковський все ж зміг подати з правого флангу, а вже Жовтюк здорово «перевісел» суперників і головою переправив м'яч у ворота – 3:3. А нервова кінцівка переможця не визначила.
Про це повідомили сьогодні, 24 вересня, в інтернет-виданні «Sport Arena».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів