Екс-гравець «Карпат» вимагає від ФІФА покарати їх

23:45 18 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: football.ua

Володимир Гудима подав позов до Міжнародної федерації футболу (ФІФА) з вимогою покарати «Карпати» за порушення її статуту, але львівський клуб поки що не має наміру відступати.

Про це повідомили сьогодні, 18 лютого, в інтернет-виданні «Sportаrena.com», де також нагадали хронологію суперечки між Володимиром Гудимою та його колишнім клубом: 

1) 9 липня 2014 року Палата вирішення суперечок Федерації футболу України (ФФУ) ухвалила розірвати контракт між Володимиром Гудимою і «Карпатами» з вини клубу, а також стягнути з клубу на користь гравця 78,3 тисячі доларів. 

2) 7 лютого 2017 року Франківський районний суд Львова постановив, що Палата вирішення суперечок ФФУ не може застосовувати санкції до Карпат за борги перед екс-нападником клубу Володимиром Гудимою. 

3) 15 лютого 2017-го Володимир Гудима подав позов у ФІФА, яким поінформував про порушення «Карпатами» статуту ФІФА, що забороняє вирішувати справи в цивільних судах, і зажадав застосувати санкції до львів'ян. 

4) На 28 березня 2017 року призначено розгляд справи у Франківському суді Львова про визнання вердикту Палати вирішення суперечок ФФУ незаконним з вимогою повної відміни. «Карпати» будуть виступати в якості позивача, а Гудима і ФФУ – відповідачами.

Різниця між рішенням суду в його другому пункті й наміром «Карпат» в четвертому пункті полягає у тому, що тоді суд поки тільки зобов'язав Палату вирішення спорів ФФУ не приймати ніяких санкцій до «Карпат» у справі Гудими, а 28 березня львівський клуб хоче зовсім скасувати рішення Палати вирішення суперечок ФФУ.  Дія «Карпат» і рішення Франківського суду суперечать статуту ФІФА, який забороняє вирішувати спори поза спортивних інстанцій.

Генеральний директор Карпат Юрій Дячук-Ставицький допускав, що клуб може забрати позов з неспортивної інстанції, але поки що не було ніякої інформації про те, що це було зроблено.  Дії Карпат загрожують великими проблемами для ФФУ, аж до відлучення всіх українських клубів і збірної від міжнародних змагань, тому в українській Федерації, якщо львівський клуб продовжить наполягати на своєму, тільки один вихід – позбавити професійного статусу Карпати. Тому 10 лютого КДК ФФУ зажадав від керівництва львів'ян відкликати позови в цивільний суд. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів