«Динамо» (Київ) – «Карпати» (Львів) – 1:0 (відео)

21:53 28 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН ПРОСПОРТ

Львівські «Карпати» вибули з розіграшу Кубка України.


Відео: ТСН ПРОСПОРТ

Інформаційний центр ФК «Карпати» розповів про сьогоднішній матч у столиці України таке:

«Динамо» (Київ) – «Карпати» (Львів) – 1:0

1/8 фіналу, матч-відповідь. 28.10.2014, 19:00. 

НСК «Олімпійський», Київ. Ясно. +5°С

Арбітр – Олександр Іванов (Макіївка, Донецька обл.). Асистенти арбітра: Ігор Альохін (Хмельницький), Андрій Скрипка (Кіровоград).

«Динамо»: Шовковський, Мігель, Драговіч, Ярмоленко, Сидорчук, Віда, Бурда, Буяльський (Безус, 81), Хачеріді, Калітвінцев (Гусєв, 46), Теодорчик (Кравець, 77).

Запасні: Рибка, Сілва, Рибалка, Цуріков.

Головний тренер – Сергій Ребров.

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Пластун, Балажіц, Костевич, Гітченко, Даушвілі, Карноза (Сергійчук, 54), Кожанов (Худоб’як, 54), Ксьонз, Голодюк (Мартинюк, 82).

Запасні: Ільющенков, Кополовець, Страшкевич, Чачуа.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

Гол: Гусєв, 90+1.

Нереалізований пенальті: Ярмоленко, 63 (повз ворота).

Попередження: Хачеріді, 89 – Мірошніченко, 37, Мисак, 62, Голодюк, 62, Даушвілі, 64.

Патріотично налаштований Київ зустрів львів’ян з усіма можливими футбольними почестями, зробивши усе, щоб уболівальники почувалися затишно, як удома. Інша справа – зелене поле з круглим м’ячем, де доходило до далеко не дружніх стосунків. Чого вартий лише епізод наприкінці першого тайму, коли Андрій Ярмоленко втомився від свого опонента – Володимира Костевича і смачно засадив йому ззаду, одразу по обох «ахілах». При цьому зірка «Динамо» начебто тримався рукою за обличчя. Хоча всі судді цей епізод бачили як на долоні, покарання обмежилося всього лише усним зауваженням. Якби на місці Ярмоленка був хтось з гравців «Карпат», можна було б очікувати одразу вилучення, за навмисні і відверті брутальні прийоми. 

«Карпатам» треба було триматися – удома київське «Динамо» грає напористо, агресивно і практично нікого «сухим» не відпускає. Відбити стартовий штурм і не пропустити на перших хвилинах – з таким планом «зелено-білі» впоралися, після чого почали, хоч і не часто, але шукати коридори до воріт Шовковського. З ударами у першому таймі не складалося, а з їхніми спробами справлялися захисники киян. Власне, спроба була одна – Артур Карноза, який вперше вийшов у стартовому складі, отримав м’яча від Голодюка, однак оборонці швидко накрили «десятку» львів’ян. 

Куди більше довелося захищатися. Гірше було Костевичу, проти якого грав вже згаданий Ярмоленко. Проти Мірошніченка діяв не Ленс, як цього очікували, а молодий Буяльський, тож і загроз з правого флангу карпатівської оборони було менше. Ярмоленко загострював гру частіше, не рідко брав на себе ініціативу, але Костевич персонально опікав свого зіркового опонента доволі надійно. Зрештою, не менш ефективно працювала уся оборона «левів», якій частенько допомагали і опорники. Чого лише вартий суперсейв Андрія Гітченка, який вже лежачи, просто з ноги гравця «Динамо» зняв м’яча і врятував команду від клопотів. Трохи ефектніше, але не менш ефективно зіграв і Роман Мисак, який парирував м’яча після удару Теодорчика з кількох метрів. Як згодом виявилося, це був єдиний удар в рамку воріт за перший тайм на обидві команди. 

Аби освіжити гру в атаці, Ігор Йовічевіч випустив Худоб’яка та Сергійчука, адже «Карпатам» необхідно було забивати. Поки карпатівці адаптовувалися до поля, про себе знову нагадав арбітр матчу, який призначив пенальті у ворота «Карпат» за начебто фол Мисака, який допомагав усій команді винести м’яча з воротарської зони. Обурення карпатівців переросло у цілу зливу жовтих карток – очевидно, гості десь відчували, що арбітр доволі лояльно ставиться до їхнього суперника. Як би там не було, але Ярмоленко пробив значно вище воріт... 

До слова, вже в наступній атаці «Карпат», на ударну позицію виводили Павла Ксьонза, якого перед пострілом акуратно поклали на газон оборонці. Олександр Іванов жодного порушення тут не побачив. Якою ж несподіванкою стало призначення штрафного, буквально на самій лінії карної зони «Динамо». Для «Карпат» це був дуже хороший шанс забити, але «зелено-білі» його змарнували. Ксьонз пробив сильно, але не точно. Шкода, що право пробити не довірили Андрію Гітченку, який має дуже хороший удар саме з цієї дистанції. 

Буквально за хвилину до штрафного у пару до Сергійчука Ігор Йовічевіч відрядив «запасного» форварда Балажіца, який мав боротися зверху і взагалі трохи розворушити захисників «Динамо». Правда, до словенця м’яч доходив украй рідко, а навісів з флангу взагалі не було. До того ж, карпатівці хоч і додали в атаці, але не забували про оборону – гострі випади динамівців та їхній солідний пресинг лише наростав.

Врешті, після чергової спроби атаки «Карпат», гості таки пропустили контрвипад «Динамо». Є, правда, питання до лайнсменів, адже відстань Гусєва від Мірошніченка складала з десяток метрів. Але офсайд зафіксований не був, а сам Гусєв без проблем перекинув Мисака, який кинувся йому на перехоплення. Четвертий арбітр якраз додав 4 хвилини...

Тож «Карпати» розпрощалися із кубковими мріями до наступного сезону. Вперед пішло київське «Динамо», яке двічі мінімально обіграло своїх суперників».

Про це повідомляється сьогодні, 28 жовтня,, на офіційному сайті ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів