Дворічний альпініст-львів'янин підкорив до Гімалаїв Ельбрус та Арарат (відео)

19:50 4 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ICTV

30 зі 120 кілометрів шляху в найвищих горах світу Ян Щебальський пройшов власними ногами.


Відео: ICTV

Як уже повідомляв «ЩЛ», дворічний львів'янин Ян Щебальський підкорив разом із батьками 4130-метрову гору в Гімалаях. А сьогодні про нього розповів ще й телеканал «ICTV», у сюжеті якого йдеться:

«У Гімалаї в дворічному віці – малюк зі Львова. Ян Щебальський став наймолодшою дитиною у світі, яка підкорила висоту 4 кілометри 130 метрів на плато Аннапурна.

У таке сходження в гори Непалу дитину взяли його батьки. Із 120 кілометрів шляху дворічний Ян 30 кілометрів пройшов власними ногами, решту – хлопчика ніс на руках батько.

Подорожуючі дійшли до базового табору, звідки альпіністи підкорюють ще вищі вершини Гімалаїв. За словами батьків, така подорож у високогір’я не є чимось особливим для їхнього малюка, адже хлопчик вже побував і в Карпатах, і в Криму, підкорив Ельбрус та Арарат.

До активного способу життя батьки залучають Яна від народження. Тож нині хлопчик самотужки вилазить на дитячий скеледром.

Однак подорожі в гори не лише зміцнюють тіло та здоров’я, а й загартовують дух та розширяють дитячий кругозір. «Якщо б ми були тільки нашою сім'єю, не групою, то він би більше пройшов – кілометрів 60 пройшов би. Деякий час ніс, потім відпускав. І він з задоволенням біг, часто він виривався і хотів іти сам», - каже батько Едмунд Щебальський».

Ще одне відео: https://www.youtube.com/watch?v=fhPRnt6J7ck

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів