«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Карпати» (Львів) – 2:0 (відео, оновлено)

21:48 30 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: segodnya.ua

Долю матчу виріщив Євген Селезньов.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Карпати» (Львів) – 2:0 (відео)

6-й тур. 30 серпня, 19:30. «Дніпро-Арена», Дніпропетровськ. Сонячно. +24°С

Арбітр – Анатолій Абдула (Харків). Асистенти арбітра: Володимир Володін, Максим Чертоляс (обидва – Херсон).  Четвертий арбітр – Дмитро Кутаков (Бровари, Київська обл.).

Директор матчу ФФУ – Віктор Гайворонський (Донецьк). Спостерігач арбітражу – Анатолій Куцев (Київ).

«Дніпро»: Бойко, Леонардо, Дуглас, Папа Гуйе, Федецький (Лучкевич, 46), Ротань, Джон (Бруно Гама, 75), Едмар, Матеус, Даніло (Безус, 63), Селезньов.

Запасні: Шеліхов, Чеберячко, Баланюк, Блізніченко.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Гітченко (Кравець, 86), Пластун, Костевич, Кльоц (Даушвілі, 71), Голодюк, Ксьонз (Кожанов, 66), Чачуа, Карноза, Худоб’як.

Запасні: Мозіль, Сениця, Вербний, Гуцуляк.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

Голи: Селезньов, 81, 88.

Нереалізований пенальті: Карноза, 37 (воротар).

Попередження: Едмар, 30, Леонардо, 72 – Голодюк, 14, Карноза, 46, Ксьонз, 63.

Доволі несподівані склади та ігрові формування Ігор Йовічевіч та Мирон Маркевич запропонували один одному на центральному матчі 6-го туру Ліги Парі-Матч в Дніпропетровську. Так, у складі «Карпат» позиціями змінилися Денис Мірошніченко та Павло Ксьонз, а у центрі поля грало одразу троє опорних хавів – Амбросій Чачуа, Олег Голодюк та Дмитро Кльоц. Таким чином, єдиний легіонер «Карпат» Муртаз Даушвілі залишився в запасі. При цьому Голодюк встигав не лише руйнувати атаки суперника, але й розганяв власні, періодично з’являвся як в центрі так і на обох флангах. 

Натомість, Мирон Маркевич заявив до стартового складу всього лише п’ятьох українців – воротаря Бойка, захисника Федецького, хавбеків Ротаня та Едмара, а також форварда Селезньова. Варто відзначити повернення натуралізованого бразильця у великий футбол, так само як і дебют з перших хвилин іншого новачка команди – костариканця Джона Руїса. 

Попри такий доволі серйозний легіонерський коктейль, карпатівці дуже швидко захопили територію, змушуючи суперника з боями забирати м’яча. Бувало, що підопічні Ігоря Йовічевіча тримала м’яча по кілька хвилин, проводячи атаку і повертаючись до своїх воріт. Саме «Карпати» вже на третій хвилині створили перший гольовий момент в грі – Костевич обігрався з Голодюком і акцентовано прострілив до центру воротарської зони, звідки несподівано для оборонців «Дніпра» вискочив Мірошніченко, але, вочевидь, від хвилювання пробив значно вище. 

Ще одну хорошу атаку «Карпати» знову розіграли за участю Костевича, який цього разу м’яко відкинув круглого назад, під удар Карнозі, але на допомогу Бойку прийшли захисники. І вже зовсім самостійна заслуга Бойка полягає у двох відверто гольових епізодах. І в обох випадках кіпер виграв дуель в Артура Карнози. Спершу він потягнув дуже хорошого м’яча після штрафного, а потім взяв і пенальті. 

Голодюк, пресингуючи захисників «Дніпра» заробив аут, після вкидання якого Худоб’яка завалили на газон у карній зоні. Анатолій Абдула одразу ж вказав на «точку». Штатний пенальтист «зелено-білих» Денис Кожанов знову опинився поза грою в той час, коли команді випав такий шанс, тому до позначки підійшов саме Карноза, який у цьому чемпіонаті вже реалізовував пенальті, так само забив він і в Кубку. Але цього разу удар в Артура не вийшов. Точніше вийшов, але Бойко зреагував і у стрибку м’яча парирував... 

Щодо моментів «Дніпра», то можна згадати наполегливість Євгена Селезньова, який постійно перебував на вістрі, хоча партнери рідко частували його передачами. В одному з випадків, щоправда, Євген примудрився з дуже складного положення пробити, але у ворота не влучив. Шанс був і в новачка Джона, який отримав м’яча на лінії поля, біля воріт Мисака. Однак, замість спробувати знайти партнерів – вирішив пробити сам. І схибив. 

Як почався перший тайм, так почався і другий. «Карпати» зі своєї половини дуже швидко перекинули м’яча на територію суперника і в результаті цих дій Бойко не порозумівся з захисником, давши можливість Мірошніченку забити у порожні ворота. Однак, Денис перебував у незручній позиції, та й не сподівався на такий подарунок долі – все ж він постійно грав на фланзі оборони, а не атаки. 

Після цього моменту, на досить тривалий час, гра перейшла у площину боротьби – найбільше, в центрі поля. Абсолютно усі виконавці «Карпат» гризли газон «Дніпро-Арени» тримаючи свої позиції, особливо тоді, коли «Дніпро» почав атакувати більшими силами. Але й тут «леви» мали свої шанси, ловлячи суперника на контратаці. Чудову нагоду для Кожанова, який замінив Ксьонза (Мірошніченко вернувся в оборону) створив Голодюк – він викотив Денису м’яча точно під зручний удар, але «дев’яка» львів’ян у ворота не поцілив. 

З кожною хвилиною команди, які витратили дуже багато сил, все важче рухалися по полю, але як тільки з’являвся вільний простір чи хороша передача на хід, сили миттєво поверталися і гра набирала нових обертів. Одним з таким обертів став точний пас Матеуса на хід Селезньову, який за рахунок своїх якостей нападника таранного типу та досвіду, прослизнув повз оборону «левів» і пробив у протихід Мисаку – 1:0. 

А вже за кілька хвилин Селезньов оформив дубль і знову не обійшлося без вміння правильно обрати позицію під час атаки своєї команди. На підступах до штрафного Бруно Гама пробив з-під оборонця точно у кут і Мисак з цим ударом впорався, але, на жаль, кіпера не підстрахували захисники, які впустили нападника «Дніпра» і дозволили йому безперешкодно розстріляти ворота – 2:0. 

Звичайно, рахунок дуже прикрий, але ця поразка все-одно піде команді на користь, адже практично всю гру «Карпати» переважали фіналіста Ліги Європи. Не реалізувавши свої гольові моменти, «леви» пропустили у двічі відповідь...

Про це повідомили сьогодні, 30 серпня, в прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів