День Соборності України відзначатимуть сходженням на гору Ключ

16:00 16 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: active.lviv.ua

У суботу, 21 січня, у Національному природному парку «Сколівські Бескиди» відбудеться одноденна зимова мандрівка до водоспаду Кам'янка та сходження на гору Ключ.

Про це повідомила сьогодні, 16 січня, виконувач обов’язків начальника управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака. За її словами, «цей захід приурочений Дню Соборності України».

Чиновник також розповіла: «Для цього зимового сходження напередодні Дня Соборності України обрали дуже символічне місце, адже саме гора Ключ за часів Першої світової війни стала ареною кривавих боїв між Українськими січовими стрільцями та російським військом. Зараз це туристичне і дуже пам'ятне місце, яке варто відвідати кожному. До того ж краєвиди, що відкриваються з гірської вершини варті того, аби присвятити цей день подорожі в Карпати. Ми вже давно співпрацюємо з велотуристичним клубом «Росинка» і кожне сходження на гірську вершину з ними є дуже цікавим, а головне – безпечним».

Наталя Табака також повідомила, що 930-метрова гора Ключ розташована в кількох кілометрах на південний захід від села Труханів на Сколівщині. А весь маршрут до неї – середньої складності й протяжністю майже вісім кілометрів.

Керівник управління туризму та курортів облдержадміністрації також запевнила, що сходження на цю вершину триватиме близько п’яти годин. А його програма зокрема передбачає вихід на гору Ключ від водоспаду Кам'янка.

Учасників сходження весь час супроводжуватимуть професійні гіди-провідники АГП «Ровінь» та гірська оперативно-рятувальна служба. А організує сходження на гору управління туризму та курортів облдержадміністрації спільно з туристичним клубом імені Дем`яновича та туристичним клубом «Росинка».   

Виїзд зі Львова до села Кам'янка заплановано у суботу, 21 січня, о 8:00 з вулиці Винниченка, 18 У Львові. А повернення до Львова – цього ж дня о 22:00.

Усіх, хто виявлять бажання, здійснити сходження й отримати потужну енергетику Львівських Карпат, просять попередньо зареєструватися за посиланням https://goo.gl/c3pOKz. Контактна особа – Олексій тел. (067)6728844; e-mail zelentur@gmail.com.  Кошти за переїзд та харчування оплачують учасники заходу.

Про це повідомили сьогодні, 16 січня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

bbc.co.uk/ukrainian/

 

новобудови Львів