Бюджет матчу у Львові за звання шахової чемпіонки світу – 600 тисяч євро

18:24 14 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: шахи.укр

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов закликав: «Половину із цих коштів необхідно залучити за рахунок спонсорів».

«13 листопада 2015 року відбулось засідання робочої групи з питань підготовки до проведення у Львові матчу за звання чемпіонки світу з шахів 2016 року за участю міністра молоді та спорту Ігоря Жданова», – повідомили в мiнiстерство молоді та спорту України, де також поінформували:

Ігор Жданов розповів під час засідання робочої групи з питань підготовки до проведення у Львові матчу за звання чемпіонки світу з шахів 2016 року: «Разом із Федерацією шахів України був сформований орієнтовний проект кошторису в тій частині турніру, яку може профінансувати міністерство молоді та спорту. Ми розбили, що може на себе взяти державний бюджет на 2016 р, обласний та міський бюджети. Загалом увесь бюджет чемпіонату складає 600 тисяч євро. Половину із цих коштів необхідно залучити за рахунок спонсорів. Тобто треба поєднати наші зусилля і в нас буде все гаразд».

Ігор Жданов наголосив: «Міністерство працює в постійному контакті з міським головою Львова, Львівською ОДА та обласною радою, Федерацією шахів України. Адже проведення матчу за звання чемпіонки світу – це дуже важлива подія не лише для Львова, але й для всієї України. Цей процес також перебуває на постійному контролі у Президента Петра Порошенка, який зацікавлений в тому, щоб Україна проводила престижні міжнародні спортивні змагання».

Своєю чергою, голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що в будь-якому випадку місто, обласна рада та Львівська обласна державна адміністрація разом із Міністерством будуть робити все можливе, щоб залучити відповідні спонсорські кошти. Олег Синютка наголосив: «Ми будемо звертатися до всіх потенційних спонсорів». 

Міський голова Львова Андрій Садовий зауважив: «Зараз дирекція турніру починає входити в активний робочий режим. Зі сторони міста надається максимальна підтримка дирекції та Марії Музичук. Дякую Ігорю Жданову за те що він тримає під особистим контролем проведення цього чемпіонату. Цим ми показуємо приклад унікальної співпраці між містом, областю, Урядом та Президентом».

Зі свого боку, заступник міністра Ярослав Войтович зазначив, що Мінмолодьспорту забезпечить проведення всіх необхідних навчально-тренувальних зборів для Марії Музичук в рамках підготовки до чемпіонату світу. Під час наради, в якій взяли участь представники Федерації шахів України, Львівської ОДА тощо також обговорювалися питання проживання учасників Чемпіонату, облаштування місця проведення змагань у палаці Потоцьких, промо-кампанії та трансляції турніру, залучення спонсорів і туристів.

Нагадаємо, що 1 березня 2016 року у місті Львові розпочнеться матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою, львів’янкою Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань. Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок складатиметься з понад 10 ігор та триватиме до 17 березня 2016 року».

Про це повідомили сьогодні, 14 листопада, в прес-службі мiнiстерства молоді та спорту України. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів