«Арену Львів» покарали за фаєр і петарду на матчі футбольних зірних України й Македонії

18:42 18 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com/ukrainian_football

Дисциплінарний комітет УЄФА прийняв рішення про дискваліфікацію одного зі секторів стадіону на наступний домашній матч національної команди.

Стадіон «Арена Львів» частково дискваліфікували один домашній матч збірної. Таке рішення прийняв дисциплінарний комітет УЄФА за файєр і петарду, кинуті на поле фанами під час матчу Україна-Македонія.

Тоді гру довелось зупинити на кілька хвилин. Про це повідомив на радіо «Львівська хвиля» прес-аташе ФФУ Павло Терновий.

«Дисциплінарний комітет УЄФА прийняв рішення про дискваліфікацію одного із секторів «Арени Львів» на наступний домашній матч національної збірної України – того самого, звідки двоє фанатів кинули на поле запалений фаєр і петарду, у результаті 13 жовтня довелося зупинити матч між збірними України та Македонії. Окрім того, за цей інцидент ФФУ оштрафована на 58 тисяч швейцарських франків», – зазначив Терновий.

За його словами, «Арену Львів» покарали таким чином: сектор, який вміщує не менше аніж п'ять тисяч глядачів, має бути під час наступного домашнього матчу збірної порожнім. За 30 днів до офіційного домашнього матчу українська сторона має повідомити про це УЄФА. 

Самі ж футбольні хулігани обійшлись мінімальним покаранням: Сихівський районний суд оштрафував кожного на 850 грн. Як зауважив Терновий, покарання УЄФА, на щастя, не особливо вплине на проведення на «Арені Львів» відбіркових матчів до Євро-2016. Натомість львівський стадіон залишається під санкціями ФІФА, яка восени 2013 року дискваліфікувала «Арену Львів» на 5 років, заборонивши проведення домашніх матчів національної збірної у відборі до Чемпіонату світу 2018 року. Причиною такого рішення ФІФА назвала появу у фанатському секторі банерів із зображенням логотипу дивізії СС «Галичина» і розтяжок з цифрою 88 під час матчу Україна – Сан-Марино.

Про це повідомляється у вівторок на сайті агенції «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів