5 вересня матч збірних України й Білорусі у Львові обслуговуватимуть шатл-баси

18:08 2 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: arenalviv.com.ua

Уболівальників просять приходити завчасно та дотримуватись правил культурної поведінки.

У суботу, 5 вересня, о 19.00 годині на стадіоні «Арена Львів» в рамках відбіркового етапу турніру УЄФА «Євро 2016» відбудеться матч між збірними командами України та Білорусі з футболу Вболівальників просять приходити завчасно та дотримуватись правил культурної поведінки.

Начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міськради Віктор Щир повідомив: «Для комфорту мешканців та гостей міста, до стадіону будуть курсувати шатл-баси, які відправлятимуться з площі Євгена Петрушевича та від кінотеатру імені Олександра Довженка до автовокзалу в період з 17.00 до 19.00. Після завершення матчу з 21.00 до 23.00 автобусами можна буде дістатись від автовокзалу до площі Євгена Петрушевича та до кінотеатру імені Олександра Довженка Довженка. Громадський транспорт, який курсує у напрямку автовокзалу та ТРЦ «Кінг Крос» – тролейбуси №3, №20 і №25 та маршрутні автобуси №3А, 10, 25, 40 –працюватимуть у режимі робочого дня». 

Своєю чергою, директор стадіону «Арена Львів» Денис Ринський зауважив:

«Як відомо, збірну у Львові підтримують найбільше – це завжди повні стадіони та переповнені емоціями вболівальник. Але цього разу матч має ще одну особливість для нас – як відомо, після прикрого випадку на матчі Україна – Сан-Марино «Арену Львів» дискваліфікували щодо участі у відбіркових матчах чемпіонат світу 2018, звісно з тих часів багато що змінилось і в організаційному плані, і в праці на стадіон, і в свідомості, і в культурі відвідувачів.

Я вважаю, що матчі сьогодні проходять по-європейськи. Тому ми спільно з Федерацією футболу України, з регіональними представниками та з міністерством спорту прийняли рішення звернутись з проханням переглянути дискваліфікацію, адже в 2016-2017 році в Україні буде п’ять матчів, які збірна прийматиме вдома і ми вважаємо, що частину з них можна було б приймати у Львові.

Матч буде не простий, адже на сьогодні вже майже немає квитків. Власне хотів би звернутись до відвідувачів і попросити їх прийти завчасно, щоб ми могли спокійно усіх запустити, щоб перед початком матчу не виникало заторів на гейтах і не створювався дискомфорт для вболівальників. Також запрошую усіх прийти з виключно позитивними емоціями, дотримуватись футбольної поведінки та гідно повболівати за збірну, яка, я впевнений, покаже дуже високий результат».

Керівник стадіону також зазначив, що всі питання безпеки пропрацьовані таким чином, щоб бути максимально ефективними та швидкими. За словами Дениса Ринського, для спільної впевненості та безпеки будуть ретельно, але толерантно, перевіряти усіх в тому числі і представників ЗМІ.

Натомість голова Федерації футболу Львівської області й член виконкому ФФУ Ярослав Грисьо закликає:

«Дуже важливо, щоб ми з кожним матчем покращували свою культуру вболівання.

Як відомо «Арена Львів» дискваліфікована і після відбіркового циклу Євро 2016 стадіон не має права на проведення відбіркових матчів до Чемпіонату світу 2018 року.

У лютому буде позачерговий конгрес ФІФА, де буде обрано нового президента і Федерація футболу України буде звертатись з клопотанням переглянути дискваліфікацію «Арени Львів», тому дуже важливо, щоб цей матч з білорусами ми провели на дуже високому культурному і безпечному рівні. Для нас дуже важливо, щоб «Арена Львів» жила на повну потужність, адже від її розвитку залежатиме і рівень матчів, які тут проводяться.

Обидві збірні прибудуть 4 вересня орієнтовно о 12.00. Наша збірна традиційно поселиться в готелі «Дністер», а команда суперника розміститься у готелі «Nobilis».

Також варто зазначити, що у цей же день відбудуться тренування збірних Білорусі та України о 17.00 та у 18.00 відповідно. А 5 вересня о 15.00 на стадіоні «Юність», що у Парку культури, пройде товариський матч між вболівальниками України та Білорусі.

Про це повідомили сьогодні, 2 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів