26 травня у Львові пройде фінал українського «Кубка Націй Данон»

23:38 25 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: aafu.org.ua

Вирішальні матчі турніру відбудуться на стадіоні «Арена Львів».

«26 травня о 10:00 у Львові розпочнеться український фінал міжнародного дитячого чемпіонату з аматорського футболу «Кубок Націй Данон», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Вирішальні матчі турніру пройдуть на стадіоні «Арена Львів», який вже приймав юних футболістів два роки тому. Команда-переможець національного етапу змагань відправиться до Парижу вже восени цього року, щоб представляти Україну на світовому фіналі «Кубку Націй Данон».

Щороку «Кубок Націй Данон» об’єднує сотні тисяч юних спортсменів з найрізноманітніших куточків земної кулі, а за всі роки проведення турніру на футбольних полях побували понад 12 мільйонів дітей. У фінальній частині змагань 2016 року візьмуть участь 400 юних футболістів з 32 країн. Кожного року команди зустрічаються на славетних стадіонах, що вміщують близько 30 000 глядачів.

З квітня у всіх областях України проходили відбірні матчі сезону 2015/2016. Переможцями груп та володарями путівок до фінального етапу всеукраїнського турніру, який пройде 26 травня у Львові, стали команди:

ЗОШ №1 міста Свалява в Закарпатській області;

НВК №26 міста Рівне;

ЗОШ селища Черняхів у Житомирській області;

ЗОШ №12 міста Конотоп у Сумській області;

ЗОШ № 9 міста Нікополь у Дніпровській області;

НВК № 6 міста Кіровоград;

ЗОШ № 1 міста Берислав у Херсонській області.

З 10:00 до 11:45 будуть проходити різноманітні активності. Також фіналістом змагань на правах господаря став переможець Львівського обласного фінального турніру – команда ЗОШ села Прилбичі у Яворівському районі.

Упродовж багатьох років офіційним послом «Кубку Націй Данон» є легендарний футболіст і володар Кубка світу Зінедін Зідан. Саме з його рук переможці турніру отримують заповітний кубок і головний трофей – титул міжнародного чемпіона. В Україні офіційним послом цього року є відомий голкіпер Віталій Рева.

Нагадаємо, що українські команди вже досягали значних успіхів у «Кубку Націй Данон». Почесне третє місце в 2000 році у Франції виборола команда з Кременчука, а 2010 року на турнірі в Південній Африці учні львівської середньої школи № 73 посіли п'яте місце. 

«Кубок Націй Данон» вперше був проведений 16 років тому. Його засновник – президент групи компаній «Данон» Франк Рібу".

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів