25 червня у Львові планують провести велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!»

17:00 24 червня 2016 р.

Фото до новини

У суботу львів’ян запрошують долучитися до соціального експерименту і проїхатись на велосипеді-тандемі у ролі «другого пілота» зі зав’язаними очима.

Заїзд стартує 25 червня о 12:00 на початку «стометрівки», яка веде до Оперного театру, і триватиме півтори години. Впродовж цього часу всі охочі матимуть змогу подивитись на світ очима незрячої людини, проїхавши на задньому сидінні тандема до Оперного театру і назад.

У ролі «других пілотів» до експерименту також долучаться відомі люди з різних галузей суспільного і культурного життя Львова. На думку організаторів, кількахвилинна їзда на велосипеді в цілковитій темряві стане важливим досвідом для учасників експерименту, змусить їх по-іншому глянути на світ і, як результат, приверне увагу до незрячих людей, адже якщо хочеш когось зрозуміти, постав себе на місце тієї особи, кажуть.

Захід організовано в рамках промоційної кампанії ІІ Всеукраїнського велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу!», в якому візьмуть участь зрячі і незрячі люди. Велопробіг заплановано на серпень цього року.

Наразі триває збір коштів на його проведення. Долучитись може кожен на сторінці проекту на «Спільнокошті». Про це повідомили сьогодні, 23 червня, на сайті «Громадського телебачення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів