Зібрано майже 40% підписів під петицією проти вирубування лісу у Львові

12:35 23 серпня 2017 р.

Фото до новини

379 громадян уже поставили свій підпис під петицією «Переведення 15 га лісу біля Львова, який заплановано вирубати, у Державний лісовий фонд», яка адресована до Львівської обласної ради.

Петиція розміщена в загальноукраїнській Системі електронних петицій і, коли під нею буде 1000 підписів, то згідно з законом, Львівська обласна рада має розглянути петицію і прийняти рішення.

Проти вирубування 15 га лісу, землю під яким хочуть віддати під дачну забудову 143-х учасникам АТО-правоохоронцям (працівників поліції, СБУ, прокуратури і т.п. структур) висловилися також народні депутати – голова Комітету Верховної Ради в закордонних справах Ганна Гопко, секретар Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики Остап Єднак, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак. Вони звернулися до Генерального прокурора та виконувача обов'язків голови Державної екологічної інспекції з вимогою втрутитися в ситуацію.

За словами народних депутатів, вони запропонують своїм колегам у Верховній Раді підтримати ці звернення, щоб привернути належну увагу до проблеми захисту лісу. Нагадаємо, що аналогічна історія - в Биківні під Києвом, з Голосіївським парком показує, що атака на ліс відбувається за однаковими спекуляційними схемами.

Нагадаємо, розпорядженням №667 голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка “узаконює” вирубування понад 15 гектарів найближчого львівського лісу на виїзді зі Львова у напрямку до Брюховичів (Брюховицький ліс). Цей ліс хочуть знищити для індивідуального дачного будівництва За твердженнями громадських активістів, майже 80% пільговиків з цього списку Олега Синютки вже одержали земельні ділянки в інших місцях і грошові компенсації. Дуже ймовірно, що героями АТО прикриваються великі забудовники, які мають намір збудувати тут багатоповерховий житловий мікрорайон.

У розпорядженні ЛОДА ліс фігурує як земля колишньої військової частини “на вулиці Замарстинівській за межами Львова”. Військову частину ще 40 років тому розформували. Вона була захована саме в лісі, якому 60-100 років. А після ліквідації військової частини ліс успішно самовідновився також і на місці замаскованих колишніх військових об’єктів.

Вирубування рекреаційного лісу матиме незворотні екологічні наслідки для мешканців Львова.  За даними Львівської міської ради, на кожного львів’янина ще у 2001 році припадало лише 54 квадратних метри зелених насаджень. Тоді, наприклад, як в урбаністичномуФранкфурті зараз є для кожного мешканця по 175 квадратних метрів насаджень.

Як уже повідомляли ЗМІ, 31 липня військовий пенсіонер Іван Бондарєв звернувся з відкритим листом до голови ЛОДА Олега Синютки, в якому просив не вирубувати 15 га лісу у рекреаційній зоні Львова, де розпочинається Брюховицький ліс.
8 серпня, не одержавши ніякої відповіді від голови ЛОДА, Іван Бондарєв зареєстрував електронну петицію до Львівської обласної ради з проханням включити цей ліс до лісового фонду і зробити тут Львівський регіональний ландшафтний парк.

Підписанти петиції пропонують відновити екологічну справедливість і Львівській обласній раді прийняти ухвалу про повернення лісу, яким кілька десятиліть користувалися радянські військові, у Державний лісовий фонд або ж - заради захисту лісу - створити тут Львівський регіональний ландшафтний парк, щоб у ньому могли оздоровлюватися всі львів'яни. Не даймо знищувати зелені легені Львова!

Підписати петицію можна тут.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів