10 жовтня у Львові прибиратимуть ландшафтний парк «Знесіння» для створення міського саду

20:32 9 жовтня 2015 р.

Візуалізація

Візуалізація
Фото: прес-служба Львівської міськради

Розчищення території розпочнеться в суботу о 10.00.

«Регіональний ландшафтний парк «Знесіння», спільно з Міжнародною ГО «GLEN» та ГО «Аналітичний центр «За ЕКОрозвиток», започаткував соціально-екологічний проект «Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden», аналогів якому в Україні немає. Метою проекту є підготувати місце у південній частині парку для розвитку виноградарства та створення міського саду, прибравши його від надмірної рослинності та сміття – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Організатори сподіваються, що в результаті реалізації проекту буде покращено санітарний стан ділянки, відкриється панорама міста з вершин пагорба, а також відродиться давня культура виноградарства. Вони.відзначають: «Ми хочемо зробити парк таким, яким він був ще у XVI століття. Згідно з принципами урбаністичного садівництва, кожен зможе вирощувати тут виноград, овочі та фрукти як спільні ресурси».

Реалізувати проект повною мірою сподіваються впродовж п’яти років. Розчищення території розпочнеться 10 жовтня о 10.00. 

Також 24 жовтня на Чернечій горі відбудеться виставка «Історія садівництва у Львові» та презентація проекту (з окремою програмою для дітей). А 25 жовтня на вулиці Олекси Довбуша, 24 – воркшоп для початківців «Як вирощувати виноград». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів