За добу в природних екосистемах Львівщини ліквідували 38 пожеж (оновлено)

12:34 3 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Зокрема рятувальники погасили загоряння торфу в селі Піски в Пустомитівському районі.

2 вересня на території 14 районів Львівщини та двох міст обласного значення зафіксовано 38 подій, пов’язаних із пожежами у природних екосистемах на площі 6,307 га (загоряння трави). Пожежі було своєчасно ліквідовано пожежно-рятувальними підрозділами Львівського обласного управління ДСНС. Зокрема, 2 вересня продовжувалося гасіння торф’яної пожежі у селі Піски в Пустомитівського району, яка виникла 1 вересня на площі 4,5 га (ліквідовано повністю).

Про це повідомили сьогодні, 3 вересня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі Львівського обласного управління ДСНС розповіли в четвер:

«За добу рятувальники 38 разів виїжджали на гасіння сухої трави та стерні. Так, 2 вересня о 10:27 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в селі Бірче Городоцького району. На момент прибуття вогнеборців вогонь охопив суху траву та чагарник площею 8 000 квадратних метрів. Пожежу ліквідували о 13:20.

О 12:09 рятувальники отримали повідомлення про пожежу сухої трави в селі Протеси Жидачівського району. Тут, на момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу, полум’я охопило сухостій, площею 6 000 квадратних метрів. Вогнеборці локалізували займання о 13:28 і повністю ліквідували о 14:45.

О 13:14 рятувальники виїхали ліквідовувати горіння сухої трави в селі Незнанів Кам’янко-Бузького району. До ліквідації пожежі залучили рятувальників ДПРП-49 селища Добротвір. Горіння повністю ліквідували о 17:01. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 15 000 квадратних метрів.

О 21:29 в селі Цеперів Кам’янко-Бузького району рятувальники розпочали ліквідацію горіння сухої трави та чагарнику. Площа пожежі сягнула 10 000 квадратних метрів. О 22:04 пожежу локалізували, а о 22:39 повністю ліквідували. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 10 000 квадратних метрів.

Львівське обласне управління ДСНСзвертаюся до громадян з вимогою дотримуватися елементарних вимог безпеки під час перебування на природі, дачній ділянці, приватному житловому секторі. Намагайтеся господарювати так, щоб на вашій ділянці було якнайменше сміття, а  купи скошеної трави, зрізані або сухі гілки краще відразу перенести на смітник.

Розпалювання багать для спалювання сухого листя, сміття на територіях, прилеглих до житлових будинків, дач, садових ділянок, заборонено на відстані, менше 15 метрів від будівель. Забороняється також розводити багаття у вітряну погоду.

Сподіваємося на усвідомлення населенням важливості даної проблеми. Правила пожежної безпеки існують для їх виконання, заради вашої безпеки. У випадках виникнення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів