Якість ґрунтів поблизу Львова погіршилася

15:40 4 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

У Львівському обласному управлінні Держекоінспекції попередили: «Якість ґрунтів у зоні впливу полігону твердих побутових відходів ЛКП «Збиранка» впродовж 2017 року погіршилась».

У прес-службі Львівського обласного управління Держекоінспекції повідомили напередодні: «Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції у Львівській області впродовж 2017 року проводився кризовий моніторинг поверхневих вод та ґрунтів у зоні впливу полігону твердих побутових відходів ЛКП «Збиранка». Впродовж року відібрано 342 проби поверхневих вод та 68 об'єднаних проб грунтів».

Екологи також запевнили, що не зауважили зі січня до лютого 2017 року вплив меліоративного каналу в місці сходження обвідних каналів з території сміттєзвалища на річки Малехівка. Натомість із березня до грудня 2017 року помітили незначний вплив її каналу.

В обласному управлінні Держекоінспекції також розповіли: «Річка Малехівка не чинить негативного впливу на Полтву, оскільки та зазнає забруднень вище гирла Малехівки. Річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном твердих побутових відходів».

«За результатами досліджень відібраних проб ґрунту з червня до грудня 2017 року відмічено збільшення вмісту у ґрунтах хлоридів, кадмію, марганцю,свинцю. У порівнянні з 2016 роком якісний стан поверхневих вод залишається незмінним, проте якість ґрунтів в зоні впливу полігону твердих побутових відходів ЛКП «Збиранка» впродовж 2017 року погіршилась», – поінформували також в обласному управлінні Держекоінспекції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів