У Львові зміцнюють земляні дамби на очисних спорудах

16:06 8 липня 2020 р.

Фото до новини

Упродовж останніх тижнів Львів потерпав від сильних дощів. У зв’язку з інтенсивними опадами протягом тривалого часу, відбулося накопичення дощових вод та послаблення земляних дамб верхніх мулових майданчиків на очисних спорудах.

Як повідомили у ЛМКП «Львівводоканал», через сильні зливи на очисних спорудах підприємства відбулося накопичення дощових вод, що призвело до послаблення земляних дамб верхніх мулових майданчиків. Для запобігання прориву дамб зараз проводиться поступове скидання надмулових вод у нижню резервну мулову карту. Резервна карта відгороджена від річки Полтва дамбою, тому надмулові води не потрапляють у Полтву.

«Для запобігання прориву земляних дамб, що може призвести до неконтрольованого скиду великої кількості мулових вод у резервну нижню мулову карту, зараз проводимо контрольоване поступове скидання надмулових вод у нижню резервну мулову карту. Для цього встановили трубопровід із регульованим механізмом.

Резервна карта є відгороджена від річки Полтва дамбою, шириною близько 6 метрів, що унеможливлює потрапляння надмулової води у річку Полтва", — повідомили у ЛМКП «Львівводоканал».

Також щодня працівники підприємства проводять роботи з укріплення дамб мулових майданчиків, з метою запобігання утворення переливів надмулових вод у навколишнє середовище.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Львівтеплоенерго подасть гарячу воду у Франківський і Сихівський райони на вихідні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів