У Львові відновили за 50 тисяч гривень сквер

15:30 26 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

На перехресті вулиць Богдана Хмельницького й Стрімкої встановили в рамках проекту «Ревіталізація Підзамче» освітлення, ліквідували аварійні дерева, висадили нові дерева та встановили монолавку.

У рамках проекту «Ревіталізація Підзамче» відбулася зустріч із мешканцями на території відновленого скверу. У розташованому на перехресті вулиць Богдана Хмельницького й Стрімкої сквері загальною площею 236 квадратних метрів  встановили освітлення, ліквідували аварійні дерева, висадили нові дерева та встановили монолавку.

Загальна вартість виконаних робіт – 50 тисяч гривень. Співавтор ідеї облаштування скверу Матвій Дух розповів:

«Сквер – це один із п’яти проектів публічного простору, який був у нас в процесі роботи над «Ревіталізацією Підзамче». Треба було його змінити так, щоб він відновив свою функцію – притягував до себе відвідувачів, щоб у ньому хотілось  залишитись, щоб це місце ожило від зустрічей, подій від і для мешканців, від сміху та розваг у ньому. А щоб прийти та залишитись – для цього потрібно було облаштувати місце, щоб сісти, відпочити від шуму вулиці та темпу життя.

Ми придумали велику довгу лавку – монолавку, яка має декілька «сценаріїв» використання – сидіти низько, майже при землі, опираючись на спинку, сидіти як на звичній лавці, чи обрати найширшу частину – «лежанку», де можна залізти гуртом друзів та всістись колом. Оновлений сквер починає жити заново із мешканцями та відвідувачами.

Є ще багато ідей як змінити, покращити середовище скверу – це і організувати пандусний заїзд від вулиці Стрімкої, розфарбувати покриття скверу, реорганізувати зовнішні клумби, створити місця для сидіння на клумбах, поставити велостійки, кілька ідей для стіни».

Своєю чергою, координатор проекту «Ревіталізація Підзамче» Ярина Мельник зазначила: 

«За час виконання робіт у сквері проект змінювали декілька разів. Найбільше часу зайняв огляд комісією аварійних дерев та їх ліквідація.

Протягом планування та відновлення скверу мешканці прилеглих будинків були дуже активними: відвідували зустрічі, розповідали про історію скверу, проблеми та ідеї облаштування, а після завершення робіт – засадили сквер квітами й кущами. Оновлення скверу ще триватимуть, а згуртована спільнота готова до їх реалізації». 

Натомість мешканка вулиці Стрімкої, пані Тамара, розповіла: «Ми з сусідами відпочиваємо у сквері та доглядаємо за ним. Рослини звозили усією вулицею: хто що мав у дворі чи на дачі – квітку чи кущ. Жасмин вже прийнявся, плануємо ще троянди додати».

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізовують Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Про це повідомили сьогодні, 26 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів