У Львові опановують нові методи відлову безпритульних собак (відео)

16:52 17 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Микола Тис / ZIK

ЛКП «Лев» отримало набір спеціального устаткування для коректного та безболісного відлову тварин.

«В ЛКП «Лев» опановують нові методи відлову безпритульних собак. Підприємство отримало набір спеціального устаткування для коректного та безболісного відлову тварин. Цього тижня працівників ЛКП навчають користуватися цим устаткуванням.», – повідомили сьогодні, 17 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також розповіли в четвер:

«У роботі ЛКП «Лев» відбувається багато позитивних змін. Окрім реконструкції приміщень (карантину, операційних та інших відділів), підприємство реалізує масштабну програму стерилізації собак. Днями ЛКП отримало нові повністю укомплектовані рушниці-шприцемети для відлову безпритульних собак, сіткомети та інше устаткування. 

Це дає змогу вводити тваринам снодійне на відстані, відтак відлов тварин стане безпечнішим для команди, що його здійснює, але, перш за все, менш травматичним та стресовим для безпритульних чи загублених собак. Директор ЛКП «Лев» Олег Мацех розповів:

«Шприцемети ми отримали завдяки благодійникам, що долучилися фінансово. Їх вартість – майже 3,5 тисячі євро. Такий коректний спосіб відлову собак використовують у багатьох країнах світу. Тепер і Львів виходить на новий рівень у поводженні з безпритульними тваринами. Виробляє обладнання один з лідерів у цій галузі – компанія «Dan-Inject» (Данія)».

Цього тижня для працівників ЛКП «Лев» проведуть навчання з використання нового обладнання. Директор ТОВ «Крот» Олег Колесник, який проводить навчання в ЛКП, розповів: «Це буде семінар обов'язково із практичними завданнями, де ми поговоримо про специфіку роботи з устаткуванням і навчимося використовувати його у різних ситуаціях». 

«Після навчання команда ЛКП зможе використовувати устаткування у щоденній роботі.

Якщо зараз вдається у день відловлювати одну-дві собаки, то найближчим часом цей показник планують збільшити до п’яти, а згодом і до 10 собак. Для цього, зокрема, буде збільшено кількість бригад ловців собак, а, крім того, робочий день в ЛКП триватиме довше – не з 8:00 до 16:00, як це було досі, а з 8:00 до 20:00, в тому числі й на вихідних», – пояснив Олег Мацех.

У подальших планах – створення при комунальному підприємстві центру адопції тварин. Та вже зараз всі охочі можуть забрати собаку з ЛКП «Лев» додому. Тут вони знайдуть соціалізовану, стерилізовану та вакциновану тварину, готову до життя з новим господарем. Контакти ЛКП 2Лев»: Львів, вулиця Промислова, 56; тел.: 252-30-41».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів