У Львові чистять озеро в «Горіховому гаю»

21:32 8 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в прес-службі міськради, завершити порятунок водойми планують до кінця серпня.

Як повідомила сьогодні, 8 серпня, «Щоденному Львову» прес-служба міської ради, її поінформували в управлінні екології та благоустрою ЛМР, що впродовж уже другого тижня в парку «Горіховий гай» проводять роботи з очистки озера. Наразі спеціальним обладнанням очищено дно озера від мулу, сміття і водоростей, а також  ліквідовано очерет.

Зокрема, з дна водойми піднято та вивезено два «Камази» відпрацьованих автомобільних шин та близько 10 вантажівок сміття. Також прибрано від сміття прибережну смугу. 

Загалом вивезено 33 машини сміття. Зараз тут проводять роботи з вивезення решток очерету та його коріння і мулу. 

Завершити очистку планують до кінця серпня. В управлінні екології та благоустрою ЛМР пояснюють тривалість робіт тим, що мулу необхідно підсохнути для можливості його транспортування.

Також тут зазначають, що ремонт проводять за кошт благодійників, з допомогою Франківської районної адміністрації Львівської міської ради та ЛКП «Боднарівка» і ЛКП «Зелений Львів». 

«Ці роботи дозволять покращити умови відпочинку для людей та врятувати водойму», – розповідають в управлінні екології та благоустрою ЛМР. Додаткову інформацію можна отримати за тел. 297-59-82 в управлінні екології та благоустрою Львівської міської ради.

А для тих, хто ще не знає про «Горіховий гай», наведемо інформацію про нього у Вікіпедії:

«Горі́ховий Гай» – парк у південній частині міста Львова (Франківський район), між вулицями Володимира Великого, Княгині Ольги та залізничною колією лінії Львів-Ходорів. Частина парку розкинулася в районі будинку Податкової адміністрації – на захід від студентських гуртожитків Національного університету «Львівська політехніка», від залізничного полотна до вулиці Сахарова.

Загальна площа – близько 40 га. На території парку є два озера й Олеська долина, якою протікає потічок Вулька, що впадає в Полтву. Одне з озер заболочене і повільно висихає та заростає рослинністю.

Парк маловідомий мешканцям Львова. Назва парку походить від численних горіхів, що ростуть у ньому.

Стара офіційна назва парку до початку 1990-х років – «Парк 30-річчя звільнення Львова». За радянських часів у парку було збудовано кінотеатр «Орлёнок» (теперішня назва – «Сокіл»).

Екологічний стан парку незадовільний. Він розташований під загрозою знищення, міська забудова підійшла впритул і продовжує наступати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів