У Львівській облдержадміністрації попереджають – крига на водоймах дуже крихка й нестійка

12:49 10 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: bucha.com.ua

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, її департамент з питань цивільного захисту просить утриматись від підлідної ловлі риби й прогулянок (переходу водойм) по льоду.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 10 грудня, «Щоденному Львову», що її департамент з питань цивільного захисту просить утриматись від підлідної ловлі риби й прогулянок (переходу водойм) по льоду. В повідомленні також конкретизують:

«Упродовж останніх тижнів на території області спостерігається зниження температури повітря, особливо в нічний час, коли температура опускається нижче 0 0С, що зумовлює утворення нестійкого льодового покрову на водоймах області. Слід пам’ятати, що на початку зими внаслідок постійного коливання температури повітря лід є дуже крихкий та нестійкий, а відтак – дуже небезпечний. Департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації звертається до мешканців області з проханням утриматись від підлідної ловлі риби, прогулянок (переходу водойм) по льоду.

Шановні дорослі! Пильнуйте за своїми дітьми! Не залишайте їх без нагляду! Забороняйте ігри на водоймах у період танення льодоставу.

Шановні краяни! Якщо Вашою метою є зимова підлідна ловля риби, твердо засвойте наступні правила безпеки:

вирушати на підлідну ловлю риби поодинці вкрай небезпечно;

не можна виходити на лід в період льодоходу та льодоставу, у місцях скидання промислових вод, в районі джерел, швидкої течії, заростей очерету, під час та після тривалих відлиг;

не пробивайте поруч багато ополонок для лову риби, ополонки послаблюють льодове поле, тому відстань між ними повинна бути не менше п’яти – шести метрів;

не збирайтеся великими групами на одному місці;

не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега;

завжди тримайте поруч з ополонкою міцну мотузку довжиною п'ятнадцять – двадцять метрів, дошку або велику гілку, яку можна використовувати для надання допомоги потерпілому.

З А П А М ’Я Т А Й Т Е:

Життя і здоров’я Ваше та Ваших близьких перш за все залежить від вибору правильної поведінки. Будьте обережні! Не нехтуйте правилами безпеки на льоду».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів