У дев'яти водоймах Львова перевищено концентрацію легкоокислюваної органіки

09:10 3 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Станчак/lvivexpres.com

Про це попереджає сьогодні, 3 квітня, прес-служба міської ради.

За її інформацією, хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» щоквартально перевіряє якість води у 35 водоймах Львова,  які розташовані або ж беруть початок на території міста. А зокрема у водоймах Львова визначають наявність та вміст таких забруднюючих речовин: заліза, аміаку, нітратів, нітритів, фосфатів, хлоридів, сульфатів, завислих речовин, жирів, синтетичних поверхнево-активних речовин (СПАР), простіше кажучи, – миючих засобів, легкоокислюваної органіки (БСК-5), а також нафтопродуктів.

Результати хімічних аналізів, проведених протягом І кварталу 2014 року, виявили перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин від 4 до 5 показників у дев'яти водоймах: потік «Лисиницький», потік «Кривчицький», потік «Білогорський», потік «Водяний», річка «Стара», річка «Марунька», річка «Зубра», озеро на вулиці Панаса Сотника, 5 та декоративний ставок на вулиці Панча, 8. У воді більшості з цих водних об’єктів зафіксовані перевищення гранично допустимих концентрацій легкоокислюваної органіки, яка вказує на загальне забруднення води, аміаку та завислих речовин. 

Також у воді деяких з них зафіксовані перевищення гранично допустимих концентрацій заліза та фосфатів. Натомість нйчистішими водоймами, у яких не виявлено жодних перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, є ставок на вул. Пластовій, 10, озеро на вул. Винниця, 74, озеро на вул. В. Великого, 4 та озеро у парку «Піскові озера». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів