Циклон із Прибалтики несе на Львівщину грози, шквали й град

09:15 17 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: meteo.gov.ua

На рiчках басейнiв Сяну й Днiстра очiкується пiдйом рiвнiв води.

«У зв’язку з впливом активного циклону, який переміщується з Прибалтики на Молдову, на Львівщині 17 червня передбачаються грози, пориви північно-західного вітру та шквали 17-22 метрів за секунду. Місцями – сильні зливи, вдень 17 червня подекуди – град», – повідомили сьогодні, 17 червня, в департаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

«17-18 червня на рiчках басейнiв Сяну й Днiстра очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5-1,5 метрв над рiвнями 16 червня на 8:00. При сильних зливах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку», – додали в департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА.

Натомість у Львівській міськраді повідомили напередодні: «За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у зв’язку із впливом активного циклону, що переміщується з Прибалтики на Молдову, на Львівщині ввечері 16 червня зі збереженням впродовж доби 17 червня – грози, пориви північно-західного вітру та шквали 17-22 метрів за секунду. Місцями – сильні зливи, вдень 17 червня подекуди – град».

«18 червня синоптики прогнозують вночі на всій території Львівщини, а вдень – місцями – короткочасні дощі. Вітер – північний, 9-14 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 9-14° тепла, вдень – 19-24° тепла», – поінформували також у міськраді

«19 червня очікується без опадів. Вночі та вранці – туман. Вітер – північний, 5-10 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 6-11° тепла, вдень – 22-27° тепла», – повідомили також 16 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів