Синоптики попереджають про сильні зливи

13:51 16 вересня 2013 р.

Фото до новини

І пояснюють, що ті спричинені змінами клімату

Заступник начальника Гідрометцентру Анатолій Прокопенко, як переповідає інтернет-видання "Newsru.ua", прогнозує в інтерв’ю газеті «Вести», що завтра, 17 вересня, в західних областях України можливі грози. Натомість 18-го дощитиме над усією країною.

Бо надійде новий атмосферний фронт зі заходу. Синопники зауважили також, що зливи стали особливою проблемою у цьому році. І що такої кількості опадів не було давно.

Зокрема, начальник найстарішої агрометеостанції України "Нікітський сад" Світлана Корсакова. пояснює це кліматичними змінами: "Існує циклічність періодів похолодання і потепління на Землі, але досліджувати це складно, оскільки регулярні метеоспостереження в Україні почалися лише в другій половині ХІХ століття. Єдине, що можна сказати, – кількість опадів справді має тенденцію до збільшення, як і середня температура. Але це не унікальне явище, таке вже було в 80-х".

А експерт-кліматолог – начальник відділу стратегічного планування Держагентства з екоінвестицій Ірина Трофимова – додає: "Збільшується не сама кількість опадів, а їхня інтенсивність. Середня норма залишається попередньою, але випадають дощі тепер не розмірено протягом місяця, а одразу й багато – за один або кілька днів. Плюс середня температура трохи підвищується. Якщо хтось побоюється, що скоро у нас будуть довгі сезони дощів, як в Таїланді, то поспішаю заспокоїти – цього не буде, у нас інший клімат".

Як бачимо, хос синоптики й констатують зміну клімату, їхня колега продовжує твердити, що він «у нас інший»... Морже, їх треба закрити в одному приміщенні як конклав кардиналів, і не випускати доти, поки не дійдуть спільної думки?..

 

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів