Сьогодні у Львові планували розпочати об 11.00 толоку в парку імені В’ячеслава Чорновола (відео)

10:42 2 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Lvivpost.net

Бажаючих прибрати парк імені В’ячеслава Чорновола запрошували прийти в суботу об 11-й годині до входу у сквер поблизу зупинки на вулиці Торф’яній.

У Шевченківському районі Львова почали працювати координатори «Народного Контролю». Закрити каналізаційні люки, добудувати велосипедні доріжки, впорядкувати дитячі майданчики – ось неповний перелік того, чого вже вимагають активісти.  

Тепер координатори «Народного Контролю» борються за збереження парку імені В’ячеслава Чорновола. Позаяк сьогодні сквер більше нагадує покинути владою пустку, втім, мешканці готові докластися до його відновлення. 

Місцевий житель Роман обурюється: «Я готовий боротися за цей парк з автоматом в руках, бо зло бере – тут такі будинки повибудовували, а де людям відпочивати? Сквер треба відновити, почистити, облагородити. Негідники зрізали 100-літні дуби, їм треба голову відривати за цю справу». 

Відтак активісти «Народного Контролю» взялися збирати підписи за впорядкування скверу. Опісля їх передадуть меру міста Львова Андрію Садовому, щоб звернути увагу влади на необхідність врятувати львівські скери. 

Координатор «Народного Контролю» Сергій Лук’яненко зазначає: «Біля парку імені В’ячеслава Чорновола проживає дуже багато людей але відпочинкової зони нема ніякої. Ми будемо добиватися щоби там зробили доріжки, освітлення аби мешканцям було куди вийти з сім’єю погуляти. А на сьогоднішній день – це є пристанище для безхатченків та алкоголіків». 

А координатор «Народного Контролю» Олена Халілова розповіла: «Ми не покладаємося виключно на місто. Вже запланували толоку. Хочемо вийти в парк і з мешканцями прилеглих будинків по збирати сміття, зробити все, що є в наших силах для його впорядкування. Парк, що носить таке горде ім’я, не може бути залишеним напризволяще».

«Народний Контроль» закликає усіх небайдужих прийти 2 травня об 11-й годині на толоку в парку імені В’ячеслава Чорновола. Зустрічаємося біля входу в сквер поблизу зупинки на вулиці Торф’яній.

Про це повідомили 30 квітня «Щоденному Львову» в прес-службі «Народного Контролю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів