Штормове попередження у Львові: завтра - град

14:37 4 серпня 2021 р.

Фото до новини

Львівський регіональний центр з гідрометеорології попередив, що у місті Львові до кінця доби сьогодні, 4 серпня, очікуються шквали 15 – 20 м/с. Завтра, 5 серпня, буде гроза, у другій половині дня – шквали 17 – 22 м/с, град.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

Погода ЛьвівМерія застерігає усіх зважати на прогноз погоди й бути обережними. У міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадують, що під час грози не варто ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити.

Також варто уникати відкритої місцевості та води, бо вода – дуже добрий провідник струму.

Правила поведінки під час грози:

Вдома – зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку. Вимкніть з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, зокрема й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови.

На вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки. Також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди.

У лісі – не ховайтеся на підвищеннях і не бігайте, будьте там, де низькі дерева. Дуб, тополя, сосна та ялина найбільше проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі.

У полі – знайдіть заглиблення в землі і присядьте. Бажано, щоб це місце було сухим, бо волога земля сильніше проводить електрику.

Уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди.

Зазначимо, в разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію міста» за коротким номером 1580.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів