Росія окуповує Європу борщівником Сосновського

13:34 8 липня 2020 р.

Фото до новини

Лісівники в Польщі застерігають від отруйної рослини з Росії.

Борщівник Сосновського - небезпечна рослина, що походить із Росії - досі не відступає. Щороку - не тільки в Росії, звідки він родом, але і в Польщі – ця рослина може створити значну небезпеку. Цього року нам також треба уважно стежити за нею, - попереджають лісівники.

Про борщівник Сосновського ми чуємо щороку, коли ця рослина з’являється в Польщі. Побоювання не є перебільшені — сік цієї рослини, сильно реагує при контакті зі шкірою, іноді створюючи дуже сильні опіки.

Знищення борщівника Сосновського — клопітливе. Перш за все - рослину треба прибрати в спеціальному захисному одязі. По-друге - борщівник не відступає так легко. Ця рослина має тенденцію до зростання та поширення на дедалі більші площі. Повне виведення борщівника Садовського з ділянки часто займає кілька років, а іноді й цього недостатньо.

Рослина походить із Кавказу, звідки перенеслася в інші райони. Її назва походить від російського ботаніка Дмітрія Івановича Сосновського. Борщівник Сосновського прибув до Польщі як ... подарунок від СРСР – і це дослівно. Російські вчені вивчали рослину, виявивши в ній багато поживних речовин, які добре служили кормом для тварин.

Рослину передано дослідникам із польського університету, щоб вона могла служити також над Віслою. На жаль, замість корисних властивостей рослина виявилася надзвичайно інвазійною та небезпечною для людей, які нею займалися.

Борщівник Сосновського росте влітку, і, як інформують лісівники у Facebook (профіль: Державні ліси - Lasy Państwowe), рослина є вже не лише в Росії, а й у Польщі. Лісівники закликають бути обережними під час літніх мандрівок.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів