Олігархи торік розстріляли на Львівщині 23 олені з Польщі

11:15 24 вересня 2013 р.

Фото до новини

Торік в листопаді у прикордонний Старосамбірський район на Львівщині перейшло з Польщі 27 оленів. Упродовж двох днів їх намагалися відстріляти олігархи, яким належать мисливські господарства. Про це в комісію з питань екології, природоохоронних ресурсів і рекреації Львівської обласної ради повідомили місцеві мисливці, розповів секретар комісії Осип Магур.

«Назад до Польщі повернулося лише чотири олені. Решта залишилися в Україні»,- наголосив у відеопрограмі Львівського прес-клубу «6 хвилин про» Осип Магур. Оці олігархи і володіють мисливськими господарствами на підставних осіб, сказав
Осип Магур. А площа мисливських господарств – це більше половини території Львівщини.

«Якщо загальна площа Львівської області становить 2 млн 180 тисяч га, то з них – 1 млн 771 тисяча га займають
лісомисливські угіддя: 653 тисячі га – ліси, 45 тисяч га – водно-болотні угіддя, 1 млн 73 тисячі – польові угіддя.
У Львівській області, порівняно з іншими областями Західної Ураїни, - найбільша чисельність мисливців. Вона становить 48 тисяч. УТМІР зареєстровано 69. 11 тисяч мисливців входять в ці товариства. 27 тисяч мають право носіння зброї і всі документи для того, щоб бути мисливцями. Щоби взяти участь в полюванні необхідно купити ліцензію»,- розповів Осип Магур.

Але, за словами Осипа Магура, всі мисливські господарства на Львівщині розподілені між олігархами. Тож, реальними власниками майже половини площі Львівщини є багатії, які роблять там, що хочуть. Хоча, за законом, господарювати на цих територіях мав би український народ.

249 єгерів, які є на Львівщині, по суті, –на службі у цих реальних власників мисливських господарств, стверджує Осип Магур.

А ресторани, де подають страви з диких тварин, отримують туші, добуті в браконьєрський спосіб у мисливських господарствах, які належать багатіям, стверджує Осип Магур.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів