Неподалік Львова знищили «Стежкою Шептицького» гору й старовинні кургани, – ЗМІ (відео)

23:30 15 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: firstsocial.info

Місцева громада – проти помпезності.

«Львівська обласна рада прийняла рішення спрямувати майже півтори мільйона гривень на облаштування й благоустрій «Стежки Шептицького» на горі Шипшина біля містечка Винник неподалік Львова. Аргументом представників влади є те, що нібито митрополит АндрейШептицький любив тут відпочивати і саме тому, щоб увіковічнити його пам’ять, потрібно облаштувати стежку на Шипшині», – повідомили сьогодні, 15 грудня, на соціальному порталі «Страйк», де також поінформували:

«Днями на гору приїхали екскаватори та трактори і почали руйнувати ландшафт, що збурило місцеву громаду, яка стала на захист гори чи, краще сказати, того, що від неї залишилось. Люди говорили при цьому: «Ми проти помпезності, проти того, щоб бюджетні гроші витрачалися на шкоду громаді, краще віддайте їх в АТО, а світлу пам‘ять Митрополита Андрея вшануйте, справді, стежкою, де він ходив і відпочивав, а не великою дорогою!».

Тамтешній мешканець, ветеран АТО Ігор Банах, підкреслив: «Я ще раз наголошую, що громада не проти «Стежини Андрея Шептицького», ми проти руйнування ландшафту й природи, і проти цієї помпезності, які, як ми всі знаємо, дуже не любив Митрополит Андрей». 

«Дуже шкода, що вже зруйновано частину цієї чудової гори, а тут були стародавні кургани, – говорить депутат Винниківської міської ради Ігор Тимець.– І все зроблено без узгодження з громадою, зі спеціалістами. Мені дуже прикро, що ні ми, ні наші діти більше ніколи не побачать цієї красуні Шипшини такою, якою її колись бачив і милувався нею Митрополит Андрей Шептицький. На жаль, ця гора вже не виросте…».

Екскаваторами було зруйновано старовинні кургани, які датуються вченими як ранньоскіфські».

Про це повідомили сьогодні, 15 грудня, на сайты Винники Plus.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів