Нардепу зі Львова Дубневичу принесли «душі» вбитих ним тварин (відео, оновлено)

19:14 17 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Громадські активісти протестували в п'ятницю біля маєтку народного депутата Богдана Дубневича проти його кривавого хобі.

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» повідомила сьогодні, 17 квітня:

«Екозахисники Львова пікетували сьогодні будинок народного депутата Богдана Дубневича. Активістів обурили світлини, які син нардепа опублікував у соцмережах.

На фото обранець із убитими рідкісними тваринами на полюваннях в Україні й по всьому світу. Дубневич хизується трофеями у різних позах – з ведмедем, рисю, зеброю.

До його брами пікетувальники приклеїли плакати і м'які іграшки тварин, яких він убив і закликали їхати в АТО і стріляти там або профінансувати створення притулку для бурих ведмедів. Сам народний депутат до активістів не вийшов.

На подвір'ї садиби стояло його авто, але охорона заявила, що господаря немає вдома. Спілкуватися з екозахисниками нардеп-мисливець відмовився навіть телефоном».

Натомість інтернет-видання «Gazeta.ua» повідомилио сьогодні, 17 квітня:

«17 квітня громадські активісти провели акцію протесту біля маєтку народного депутата Богдана Дубневича. Поштовхом до таких дій стали фото депутата Богдана Дубневича та його сина Павла з мисливськими трофеями з різник куточків світу, нещодавно опубліковані у соцмережах.

Захисники тварин принесли із собою іграшкових звірят, що символізують «душі» убитих нардепом під час полювання звірів та плакати із закликами перестати вбивати тварин, та спокутувати свій гріх в АТО. Все це дбайливо закріпили скотчем на високих кованих воротах при в'їзді на територію резиденції Дубневичів.

Організатори акції вимагали у пана Дубневича спокутувати свої дії у два способи: профінансувати реабілітаційний центр для бурих ведмедів у заповіднику «Синевір» або відправитися у зону АТО і там проявити свої навички з влучної стрільби. А організатор акції, екозахисник Орест Залипський, заявив:

«Ми бачимо, які в нього побудовані палаци. Тут маленьке таке собі Межигір'я а маленький Янукович сидить в нього в голові. В двадцять першому столітті полювання це дикість, дикість їздити по інших країнах і ще й там вбивати тварин. Ми зараз просимо в Дубневича дати гроші на камери, що потрібні для Синевірського розплідника ведмедів, які врятовані із ресторанів де вони сиділи в клітках. Другий варіант – якщо він так вміє добре стріляти – то хай їде в АТО і там стріляє сепаратистів а не тут тварин». 

Під час проведення акції до активістів ніхто не виходив, охорона повідомила, що власника будинку зараз немає. В телефонному коментарі Богдан Дубневич розповів, що такі дії є провокацією тих, хто не задоволений його активною парламентською позицією. Також нардеп зазначив, що полював він цілком законно, з дотримання норм чинного законодавства та на всі мисливські трофеї має відповідні документи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів